O-STA

(Samostojna) podjetniška pot je študentom vedno bližja!

Podjetniška pot, samostojna ali ne, je med mladimi vedno bolj zaželena in atraktivna oblika zaposlovanja. Podjetniški dogodek v okviru ljubljanske univerze so študenti ocenili kot odličnega, saj se ne želijo zaposliti v "nekem dolgočasnem podjetju z dolgočasnim urnikom", temveč se želijo postaviti "na svoje".

Vstop v svet podjetništva in odpiranje samostojnega posla v skladu z lastnimi interesi podpiramo tudi na DATI. Vse se lahko prične že z dobro idejo ali preprosto - vašim najljubšim hobijem!

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Zakaj bi padli v rutino, če se ji z odprtjem s. p. lahko izognete? Mladi, vaš hobi ali idejo lahko hitro in enostavno spreobrnete v dober posel!

Več informacij

V sklopu Kariernih centrov ljubljanske univerze se je včeraj odvijal dogodek 3P - Pripravljen na podjetniško pot? Več kot 130 študentov se je seznanilo s spodbudami za mlade podjetnike in možnostmi pridobitve zagonskega denarja. O tem svoje bralce redno obveščamo tudi na DATI. Med drugimi si lahko preberete, za katere skupine brezposelnih Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) v letošnjem in prihodnjem letu pripravlja največ spodbud, včeraj pa smo pisali tudi o spodbudni novici, in sicer se je za višje izobražene brezposelne ženske na petih lokacijah po državi pričelo brezplačno podjetniško usposabljanje z namenom, da jih spodbudi na samostojni poslovnih poti. Da med mladimi obstaja vedno večji interes po izobraževanju o gospodarskih temah, smo pisali v prispevku Finančno opismenjevanje kot predmet v vse srednje šole?

Podjetniška pot ni enostavna, uspe vsak štirinajsti

Študente tema podjetništva vedno bolj zanima. A odločitev za podjetništvo ni enostavna, vsak štirinajsti lahko uspe, poročajo na STAkrog. Podjetniška pot pomeni sprejemati vsakodnevne izzive, kar velja še posebej, če se ta začne z lastno idejo in se vse skupaj začne z zbiranjem zagonskega kapitala. Na dogodku so se študenti seznanili tudi s primerom dobre prakse. Mladi, morda pa lahko nadaljujete tradicijo družinskega podjetništva?

Med študenti je (samostojna) podjetniška pot vedno bolj zaželena oblika zaposlitve!

Klikni in deli

Ob dogodku, ki je privabil veliko študentov, kar je spodbudno za razvoj podjetništva, so udeleženci dejali, da se želijo "brcniti v rit" in namesto, da bi padli v rutino urnika in obveznosti, vztrajati pri samostojni poti in postavitvi na svoje noge. Strinjali so se, da je pomembno imeti neko novo idejo, nov vidik, prav tako pa je na poti k samostojni poslovni poti pomembno imeti spodbudo, da se ideja razvija v pravo smer in v največji možni meri tudi realizira in implementira. Ker podjetniška pot ni enostavna, je "občutek, da zmorejo", še toliko bolj pomemben.

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Imate idejo, ki ni standardna? Odlično! Preden se lotite registracije podjetja vam na DATI brezplačno svetujemo, kako se zadeve lotiti.

Več informacij

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijegospodarstvo kadri podjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. zanimivosti

Oznakeavtorski članki hobi ideja karierni centri mladi in podjetništvo podjetniška pot podjetništvo posel samozaposlovanje služba univerza v ljubljani zaposlitev

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/05/05/studentom-je-podjetnistvo-vedno-bolj-blizu/