O-STA

ALUO uho: Oblikovanje in sporočilnost mestnega plakata

OBLIKOVANJE IN SPOROČILNOST MESTNEGA PLAKATA
Okrogla miza

V petek, 13. maja 2016, ob 13.00, se bo na ALUO (Dolenjska cesta 83, predavalnica 118) odvila okrogla miza, ki bo potekala v sodelovanju Akademije za likovno umetnost in oblikovanje ter družbe TAM-TAM. Na dogodku bo najprej predstavljen natečaj za oblikovanje družbeno-odgovornega plakata Plaktivat ter njegovi let. Nato bomo zmagovalci iz prejšnjih spregovorili o sooblikovanju javnega prostora ter o glavni funkciji mestnega plakata, ki mora biti predvsem v prenosu informacije, ne pa le v vse prevečkrat poudarjeni lepi obliki.

Sodelovali bodo:
prof. Radovan Jenko in prof. Ranko Novak z Oddelka za oblikovanje vizualnih komunikacij ALUO, direktor TAM-TAMa Tomaž Drozg, člani žirije natečaja Plaktivat in drugi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kaj je ALUO uho?

ALUO na vseh svojih oddelkih redno prireja obštudijske dejavnosti na najrazličnejših področjih, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja. Namenjamo jih svojim študentkam in študentom pa tudi širši publiki. Vse dogodke v tem okviru, na katerih se z različnimi vidiki naših delovnih področij ukvarjamo predvsem govorno in zvočno, torej slišno, smo se z letošnjim študijskim letom odločili združiti pod skupnim imenom - ALUO uho.