O-STA

Minister Gorazd Žmavc obiskal Inštitut za slovenski jezik dr. Fran Ramovš v okviru regijskega obiska Vlade v osrednji Sloveniji.




Minister za Slovence zunaj Republike Slovenije in minister za kulturo, gospod Gorazd Žmavc, je dne 10. maja 2016, v okviru vladnega obiska v osrednji Sloveniji v krajih in institucijah Osrednjeslovenske regije, obiskal tudi ljubljanski Inštitut za slovenski jezik dr. Fran Ramovš, ki deluje znotraj Znanstveno-raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti.
Inštitut je bil ustanovljen leta 1945, ima 45 zaposlenih in se ponaša z izjemnimi rezultati na področju leksikografije, dialektologije, lingvistične geografije, etimologije in tudi na področju drugih jezikoslovnih znanstvenih disciplin. Minister je vodstvu Inštituta izrazil svojo zahvalo in priznanje za velike ter izredno pomembne dosežke, potrdil pa je tudi že pred meseci sklenjen dogovor o sodelovanju med njegovim Uradom in Inštitutom glede raziskovanja slovenščine ter njenih narečij v nekaterih predelih slovenskega zamejstva. Direktor Inštituta, dr. Marko Snoj, se je ministru zahvalil za podporo in tudi sam izrazil veliko zadovoljstvo nad dogovorjenim dolgoročnim sodelovanjem Urada za Slovence v zamejstvu in Inštituta, ki ga vodi.

Lepo pozdravljeni,


Odnosi z javnostmi / Public relations

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu / Government's Office for Slovenians Abroad
Erjavčeva 15, SI-1000 Ljubljana
tel: +386 (0)1 230 80 18 fax: +386 (0)1 230 80 17
www.uszs.gov.si