O-STA

1. slovenski obratni geo zaklad

Velenje, 12. maj - Velenjski geolovec Boštjan Salmič, ki organizira tudi Pikin geolov, je izdelal 1. slovenski obratni geo zaklad, ki je nekaj posebnega ne samo v slovenskem ampak tudi v svetovnem merilu.

Še bolj posebnega ga naredi tudi edina stalna razstava o geolovu v Sloveniji, ki prikaže velenjski geolovski utrip: opise dogodkov, trailov, prvi slovenski sledljivček Pozojček in geolovske zbirke. Tako je obisk zaklada doživetje, primerno tako za začetnike kot izkušene geolovce, družine, ter vse tiste, ki bi radi doživeli malce drugačno geolovsko izkušnjo in jo kronali s prijetnim sprehodom s posebno škatlo.

Geolov je odličen način raziskovanja in odkrivanja poznanih in nepoznanih krajev za mlade in stare ter je primeren tako za družine z otroki kot tudi za zahtevne športnike. Odkritje geozaklada lahko zahteva le kratek sprehod ali pa zelo dobro fizično pripravljenost in posebne spretnosti (potapljanje, plezanje, reševanje ugank, ipd). Z geolovom tako spodbujamo gibanje, obenem pa geolov ostaja visoko-tehnološka igra, povezana z lokacijskimi tehnologijami in internetom, ki navdušuje že več milijonov geolovcev po vsem svetu.

V geolovu najprej najdemo lokacijo zaklada in tam pobrskamo za škatlico, iskanje obratnega zaklada se pa začne s škatlico, ki ji šele moramo najti pravo lokacijo, da se odpre. Pri tem nam škatlica sproti daje namige o pravi lokaciji, najpogosteje je to kar oddaljenost.

Več informacij lahko najdete na spletnem naslovu http://www.geocacher.si/zaklad-meseca-1st-arduino-gps-geocache-in-slovenia-by-picassoman/.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje