O-STA

Nimate računovodje? S. p., za svoje račune lahko poskrbite tudi sami!

Monika Kern

13 maj 2016

0 komentarjev

Samostojni podjetniki, če še nimate dobrega računovodje, tu lahko vskočimo mi. Nič pa ni narobe s tem, če se želite vodenja poslovnih knjig naučiti in ga izvajati sami! V tem primeru tudi tukaj vskočimo mi - s seminarjem Kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo!

IZOBRAŽEVANJE

Kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo?

Na naši delavnici ne boste le sedeli in poslušali, temveč aktivno sodelovali in se dejansko lotili vodenja poslovnih knjig! Kaj še čakate?

Več informacij

Registracija podjetja je danes hiter in enostaven postopek. Toda, šele ko vam uspe znižati stroške, pridete na zeleno vejo! Ob ustanovitvi podjetja naj bo to eden izmed vaših ciljev. Če se želite izogniti stroškom računovodstva, je naša delavnica, kjer se dejansko naučite voditi svoje knjigovodstva, prava izbira. Gre za hitro in enostavno veščino, ki jo boste ustanovili v pičlih petih urah!

Na vsa vprašanja, ki jih kot samostojni podjetnik v povezavi z računi zagotovo imate, vam bomo odgovorili s pomočjo praktičnih, vsakodnevnih in konkretnih primerov. Na delavnici boste dejansko vpisovali v knjige in tako dodobra spoznali enostavno knjigovodstvo. Pridobili boste novo znanje, s katerim se boste izognili strošku računovodstva. Ob tem naj poudarimo, da boste na delavnici seznanjeni tudi z najnovejšo zakonodajo, predpisi, navodili in sankcijami, ki jih kot s. p., ki želi svoje knjigovodstvo vzeti v svoje roke, dobro poznati.

Nimate računovodje? Vaš prihranek je vsaj 780 evrov na leto!

Vsako podjetje mora davčni upravi v mesecu marcu oddati pravilno pripravljeno poročilo o svojem poslovanju. Tudi med letom se morajo vse dejavnosti podjetja (izdaja račune, prejema plačila, najema kredite ipd.) zapisovati v predpisane knjige. Če tega podjetnik ne zna, lahko najame računovodski servis in ga mesečno plačuje od 60 evrov naprej. Z vodenjem lastnega enostavnega knjigovodstva lahko prihranite pri računovodskih storitvah vsaj 780 evrov na leto! Morda pa vas zanima, kakšna je primerjava navadnega s. p. s popoldanskim?

Veste, da ima samostojni podjetnik po novem lahko le en transakcijski račun, na katerega se zlivajo tako osebna kot poslovna sredstva? Pri tem Fursu ne rabi nič sporočiti, saj ti podatke o izdatkih dobijo po uradni dolžnosti.

Voditi poslovne račune sami ali raje ničesar prepustiti naključju?

Čeprav je pomoč strokovnjaka, sploh, kar se tiče stvari, ki imajo lahko za posledico opravka na finančnih uradih, vedno dobrodošla, se samostojni podjetniki enostavnega knjigovodstva lahko naučijo sami! Preden se lotimo zadeve, vas na delavnici seznanimo z dejstvi in osnovnimi pojmi, kot so razlike med eno- in dvostavnim knjigovodstvo, zaupamo vam, če je bolje ročno ali računalniško obdelati poslovne knjige ter katera načela je pri tem treba upoštevati. Dotaknemo se pojmov, kot so računovodska listina, knjiga prihodkov in odhodkov, terjatev in obveznosti te vam zaupamo, kako je z inventarjem in amortizacijo.

Zakaj bi plačevali, če lahko prihranite? Naučite se, kako voditi enostavno knjigovodstvo!

Klikni in deli

Na praktičnem delu delavnice boste, kot večkrat poudarjamo, izpolnjevali knjige na podlagi poslovnih dogodkov. Kako izdati in kaj mora vsebovati račun, kaj je plačilni naloge ter nalog za službeno poslovanje? Kakšna je razlika med gotovinskim in negotovinskim poslovanjem, kako hranimo poslovne knjige in evidence? Katera povračila stroškov lahko zahtevamo, če gremo na službeno pot in tam prespimo?

· Vse na enem mestu: potni stroški (1. del)

· Vse na enem mestu: potni stroški (2. del)

Na DATI smo za vse tiste, ki bi se radi svojemu poslu posvetili 100 % in račune prepustili strokovnjakom, pripravili ugoden paket samostojni podjetnik. Paket vključuje tudi celostno pomoč pri reševanju problemov, iskanju možnosti, pripravi poslovnih načrtov, predlaganju alternativ, analizi doseženih rezultatov, natančnemu zasledovanju dogajanj, ugotavljamo odmike med načrtovanim in uresničenim. Seveda pa tudi skrbimo, da se vodi računovodstvo v skladu z zakonodajo in SRS. Veste, kaj je pravzaprav delo računovodje?

IZOBRAŽEVANJE

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Zakaj pa ne bi šli končno na svoje! Samostojno podjetništvo prinaša kup izzivov, prihranite pa lahko denar, ki bi ga zapravili za delo računovodje!

Več informacij

Preberite tudi:

· Novopečeni samostojni podjetniki bodo tržili svoja specialna znanja

· Se bo res izplačalo, če bo imel samostojni podjetnik en transakcijski račun?

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijedavki finance gospodarstvo podjetniške novice podjetništvo računovodstvo ustanovitev s.p.

Oznakeavtorski članki data delavnica enostavno knjigovodstvo investicija v znanje paket samostojni podjetnik računiračunovodje računovodska listina seminar vodenje poslovnih knjig zakonodaja

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/05/13/nimate-racunovodje-sp-za-svoje-racune-lahko-poskrbite-sami/