O-STA

Družini prijazno podjetje

Družini prijazno podjetje je certifikat, ki ga iz leto v leto pridobi več podjetij. Po besedah državne sekretarke Martine Vuk je usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja odgovornost tako delodajalcev kot tudi države.

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Zakaj ne bi iz svoje strasti, ki jo opravljate v prostem času, naredili biznis?

Več informacij

Certifikat Družini prijazno podjetje

Certifikat Družini prijazno podjetje je družbeno odgovoren princip sodelovanja z zaposlenimi in je edini tovrstni certifikat v Sloveniji. Njegovi začetki segajo v leto 2004. Kot je pojasnila predstavnica revizorskega sveta Družini prijazno podjetje Maja Kersnik, se je družina podjetij in organizacij z omenjenim certifikatom povečala na 229 podjetij s skoraj 88.100 zaposlenimi

Tako delodajalci kot država in njene institucije, lokalne skupnosti in sindikati si morajo prizadevati, da omogočijo pogoje za usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja. "Slovenija je na tem področju mnogo že naredila - imamo zakonodajo, številne akcije ozaveščanja in projekte, pa tudi certifikat družini prijazno podjetje," je poudarila državna sekretarka na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter dodala, da je usklajevanje poklicnega in družinskega življenja eden pomembnejših pogojev za uveljavljanje enakosti žensk in moških v družbi, pa tudi za doseganje enake ekonomske neodvisnosti.

Družni prijazno podjetje in ukrepe zanje morata podpreti tako delodajalec kot država!

Klikni in deli

Družini prijazni ukrepi ...

Prikaži 10 25 50 100 zapisov

Išči:

... izboljšujejo... zmanjšujejo
izkoristek vlaganja v kadrebolniško odsotnost
pridobivanje najboljših kadrovodsotnost zaradi nege otrok
zadrževanje najboljših kadrovštevilo nesreč, povezanih z delom
pripadnost zaposlenih podjetjustrošek na enoto
krivuljo učenja in produktivnostfluktuacijo kadrov
organizacijsko kulturo in sodelovanje med
zaposlenimi in vodstvom
stres, mobing, izgorelost
Uredi

Prikazujem 1 do 6 od 6 zapisov

Pred.Nasl.

Vir: Certifikat Družini prijazno podjetje

Slovenija je v zadnjih letih na področju usklajevanja poklicnega in družinskega življenja dosegla velik napredek. Sprejetih je bilo kar nekaj ukrepov in vloženega precej truda v promocijo večje fleksibilnosti delovnih pogojev in rešitev, ki jih lahko ponudi delodajalec v podporo družinam z otroki in družinam, ki skrbijo za starejše družinske člane ali invalidne osebe ter enako delitev družinskih obveznosti med žensko in moškim.

Generacije sodobnih staršev, kjer vloge niso porazdeljene tradicionalno, so v začaranem krogu: moški ima v službi težave, ker želi biti dejaven oče, ženska pa ima težave v kariernem razvoju, ker je levji delež skrbi za dom in otroke na njenih ramenih.

IZOBRAŽEVANJE

Funkcije za podjetnike

Podjetnik se velikokrat sreča s tem, da opravlja več funkcij hkrati. Kako jih čim bolj učinkovito usklajevati?

Več informacij

Projekt certifikata družini prijazno podjetje pomeni spodbudo vsem tistim podjetjem, ki se za to še niso odločila. Hkrati prispeva k ozaveščanju širše javnosti, da uspešna kariera ter uspešno usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja nista nezdružljiva in se ne izključujeta, ter da obstaja veliko poti za usklajevanje na človeku prijazen način.

Certikifate družini prijazno podjetje v sodelovanju z delovnim ministrstvom podeljuje inštitut Ekvilib, neprofitno in neodvisno organizacija, ki deluje na področjih družbene odgovornosti, človekovih pravic in razvojnega sodelovanja.

Morda vas zanima tudi:

· Družinsko podjetništvo se "gre" 80 % malih in srednjih slovenskih podjetij

· Kakšno pa je vaše razmerje med delom in zasebnim življenjem?

· Je ravnotežje med uspešnim podjetništvom in zasebnim življenjem mogoče?

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance gospodarstvo podjetniške novice

Oznakeavtorski članki certifikat delodajalci delovni čas družini prijazno podjetje država ekvib funkcije podjetnika mddzs pogoji za delo work-life balance zaposleni

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/05/17/druzini-prijazno-podjetje/