O-STA

Ultimativni Makeathon

Ultimativni Makeathon je dogodek, ki ga ljubljanska Fakulteta za elektrotehniko pripravlja v organizaciji MakerLab-a. MakerLab je odprt laboratorij, ki omogoča dostop do različnih orodij in znanj, ki jih študentje potrebujejo za razvoj svojih inovativnih spretnosti. Ultimativni Makeathon se bo odvil v soboto in nedeljo, 28. in 29. maja, ter bo trajal vsak dan od 8.00 do 21.00 ure. Povezan je tudi v svetovno mrežo Maker Week-a, ki ozavešča o pomembnosti inovacije in kreativnosti v šolah po Evropi ter spodbuja ustvarjalce in inovatorje.

Na dogodek vabimo ustvarjalce, ki so vpleteni v razvoj programske in strojne opreme, ter so polni inovativnega zanosa. Na začetku bodo prijavljeni poslušali uvodno predavanje o tem, kaj se danes dogaja na področju IKT in interneta stvari, predstavili pa jim bodo tudi ljubljansko Fakulteto za elektrotehniko na kateri se bo Ultimativni Makeathon odvijal. Nato bodo formirali skupine in se lotili dela. Zadnji večer bodo predstavili končne rezultate svojih izdelkov, najboljši projekti pa bodo nagrajeni.

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest na: https://www.eventbrite.com/e/makerlabov-ultimativni-makeathon-tickets-25413183516