O-STA

Startup prinicipi se širijo med korporacije

Da se startup principi, po katerih mlada zagonska podjetja delujejo, širijo, priča val različnih platform, namenjenih množičnemu financiranju, porast prostorov, kjer se startrup podjetja srečujejo in so-delujejo (ang. co-working) ter navsezadnje število razpisov, tekmovanj in nagrad, namenjeni novoustanovljenim podjetjem, ki na trg prodirajo s svežimi idejami in produkti. Ker se bo po napovedih strokovnjakov to še stopnjevalo, to apelira na že uveljavljene korporacije, da bodo začela stremeti k startup principom.

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Zagotovo ste že slišali, da vaš hobi lahko postane vaš posel! Mi vam povemo, kakšni so realni stroški in možnosti za uspeh. In to zastonj!

Več informacij

Pri startup podjetju gre največkrat za majhno podjetje, ki ima natančno zasnovano kratkoročno strategijo uspeha. Pri poslovanju upa na visok zaslužek s prodajo svojih storitev ali produktov, ki sicer ne obstajajo nikjer drugje na trgu.

· Veste, da sta tudi Google in Facebook na trg prišla kot startup?

Kakašni so startup principi?

Po zgledu startupov, torej načinih, kako na trgu delujejo zagonska podjetja, pa naj bi se zgledovale tudi večje korporacije in podjetja, ki so že dobro situirana na trgu. Napovedi kažejo, da čez nekaj let v pisarnah ne bo več toliko ljudi, vsaj ne vsakodnevno, ker bo delo lahko, zaradi sodobne tehnologije, potekalo tudi od doma. Poleg tega se iz dneva v dan širi tudi število uporabnikov socialnih omrežij. Čeprav imajo mnogi do socialnih omrežij precej kritičen pogled, imajo, v skladu z današnjim časom, tudi veliko pozitivnih učinkov. Podjetja v zadnjih letih zaposlujejo ljudi prav z namenom, da skrbijo za družbene profile podjetja. Ker se je dandanes že kar težko upreti vprašanju "Ali si na kakšnem družabnem omrežju?", napovedi za prihodnja leta kažejo tudi na to, da si ljudje ne bodo želeli delati v podjetjih, kjer je dostop do socialnih omrežij onemogočen.

Pisali smo tudi o tem, kakšni delavci bodo generacije, ki bodo na trg delovne sile vstopili šele čez nekaj let. Predvideva se želja po transparentnosti, odprtosti in zaupanju. Strokovnjaki tudi menijo, da naj bi generacija Z od delodajalcev zahtevala tudi precej višje plače, pa tudi delali naj bi dlje. Več o tem si preberite v prispevku Delodajalci, generacija Z vas bo stala več.

· Veste, v katerih deset najpogostejših pasti se ujamejo start-up podjetja?

Startup principi, po katerih mlada zagonska podjetja delujejo, se širijo med večje korporacije!

Klikni in deli

Zdi se, da zgoraj omenjeni trendi že zdaj podjetja silijo v preobrazbo, sicer bodo najuspešnejši mladi, ki so jim bližje startup principi delovanja, raje odhajali v startupe ali druga, preobražena podjetja. Startupi podjetja prinašajo agilnost, skupinsko delo, nove prodajne kanale ter osredotočenost na produkt in na uporabnika. Startup podjetja se odzivajo hitro, neuspeh pa sprejmejo kot izziv za izboljšanje svojega dela. O vitkih in agilnih podjetjih smo pisalitukaj. Medtem ko so startup podjetja usmerjena v razvoj produktov, klasične korporacije delujejo po načelu prepričevanja uporabnikov, da si določenega produkta želijo.

Preberite tudi:

· Slovenska start up podjetja z investicijami rušijo rekorde

· Množično financiranje - tveganja in slabosti

· Veste, kaj je množično financiranje?

Že veste, iz katerega vašega hobija bi lahko naredili biznis? Zagotovo imate vsaj enega!

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance gospodarstvo kadri podjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev s.p.

Oznakeavtorski članki generacija z ideje inovacije mlado podjetje osredotočenost na uporabnika preobrazba podjetij produkti rast start up startup tehnologija zagonsko podjetje

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/05/19/startup-principi-se-sirijo-med-korporacije/