O-STA

Nakivo VM Backup & Replication v6

Nakivo, podjetje za razvoj in trženje varnostnih rešitev za zaščito podatkov v navideznih okolij, varnostno arhiviranje, replikacijo in obnavljanje navideznih strojev, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

obveščata zainteresirane upravitelje navideznih okolij, da jim je od pomladi 2016 na voljo šesta različica vodilne rešitve za zaščito podatkov v navideznih okolij, varnostno arhiviranje, replikacijo in obnavljanje navideznih strojev Nakivo Backup & Replication V6. Nakivo v6 je prva rešitev tega tipa, ki vgrajuje varnostno arhiviranje in replikacijo neposredno v Amazon EC2 instance, seveda pa ima še obilico drugih novosti in izboljšav.

· Enotno upravljanje raznolikih okolij iz istega nadzornega okolja tj. poenotenega pogleda na sistem, na primer Amazon in VMware hkrati.

· Avtomatizirano inkrementalno arhiviranje EC2 instanc v varnostni repozitorij v istem ali v drugem strežniškem oblaku Amazon, ali v lokalno pisarno.

· Prilagodljiva pravila varnostnega arhiviranja z možnostjo vodenja do 1000 obnovitvenih točk rotiranih po dnevih, tednih, mesecih ali letih.

· Zanesljivo arhiviranje (in seveda obnavljanje!) živih aktivnih aplikacij in podatkovnih baz za Windows in Linux EC2 instance.

· Globalna optimizacija - podatkovna deduplikacija in kompresija.

· Takojšnje obnavljanje datotek ali aplikacijskih objektov, obnova instance v katerokoli regijo tj. v specifični strežniški oblak Amazon.

· Neposredna replikacija EC2 instance v isti ali v drugi strežniški oblak za čim manj moteno delovanje in hitro obnavljanje po katastrofalni napaki.

· Backup Copy Jobs - avtomatizirana opravila samodejnega prenašanja varnostnih arhivov med posameznimi repozitoriji v različnih regijah ali lokalnih pisarnah omogočajo oblikovanje prilagodljivih bolj ali manj kompleksnih strategij varnostnega arhiviranja.

· Disk-To-Disk-To-Tape (D2D2T) - funkcionalno oblikovanje dvoplastne strategije varnostnega kopiranja in hranjenja varnostnih arhivov, novejše ali pomembnejše varnostne kopije se hranijo na diskih, po določenem času pa se samodejno prenesejo na 'trak'.

· Podpora za NFS - Nakivo lahko shranjuje varnostne arhive neposredno v lokalne mape ali na deljene mape CIFS / NFS.

· Internacionalizacija - aplikacija podpira različne mednarodne oblike zapisov in privzetih vrednosti.

· Spletni vmesnik - je še dodatno izboljšan in dopolnjen, pa čeprav so ga uporabniki že prej hvalili.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.nakivo.com/press-releases/nakivo-releases-v6-with-native-amazon-ec2-instance-backup-and-backup-copy-jobs.html

### ### ###

O podjetju Nakivo

Nakivo je mlado zasebno podjetje iz Silicijske doline, nastalo je leta 2012 in je najhitreje rastoči ponudnik rešitev za varnostno arhiviranje navideznih strojev VMware. Nakivo razvija in trži linijo naprednih izdelkov za zaščito podatkov v navideznih okolij, varnostno arhiviranje, replikacijo in obnavljanje navideznih strojev. Podjetje je dobičkonosno že od samega nastanka, je eno od najhitreje rastočih tehnoloških podjetij in je uvrščeno na CRN seznam "Emerging Vendor 2013".

Nakivo Backup & Replication je posebej za virtualizacijo narejena platforma za zaščito in reševanje navideznih strojev VMware in podatkov v njih - na lokaciji, z oddaljenega mesta ali v oblaku. Vključuje lokalno in oddaljeno varnostno kopiranje in replikacijo, tudi strojev z aktivnimi aplikacijami in podatkovnimi bazami. Ob tem poskrbi še za pospeševanje prenosov po omrežju, deduplikacijo, stiskanje in šifriranje podatkov, nastavljivo granularno obnavljanje, ponuja pa tudi spletni uporabniški vmesnik, napredno poročanje in podporo za vCloud Director.

Več o podjetju in rešitvah najdete na spletnih straneh: http://www.nakivo.com/

Dodatne informacije:

Alen Šalamun, tehnični direktor

alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com