O-STA

V spomin na Pavla Kosa teniški lopar vihtelo 40 športnih navdušencev

Včeraj, 19. maja 2016, je v Športnem centru Milleniuim v BTC City Ljubljana potekal dobrodelni teniški turnir - Memorial Pavla Kosa. Na dogodku so se zbrali številni športni navdušenci, med katerimi so loparje zavihtele legende slovenskega športa, novinarji, gospodarstveniki in prijatelji Pavla Kosa, prvega direktorja Športnega centra Millenium.

Pavel Kos je bil odličen rokometaš z iskreno strastjo do športa. Več kot 12 let je bil tudi skrben in predan direktor prvega športnega centra v BTC Cityju Ljubljana. Poleg dolgoletnega vodenja Športnega centra Millenium se je v zgodovino zapisal kot organizator Turnirja legend, namenjenega bivšim vrhunskim smučarjem, rokometašem, nogometašem in košarkarjem.

Od leta 2011 je Pavla Kosa na položaju prvega moža Športnega centra Millenium nasledil Miha Rakar, ki je ob včerajšnjem športnem dogodku v poklon svojemu predhodniku povedal: "Vesel sem, da uspešno nadaljujemo tradicijo športnega druženja, ki jo je začrtal prav Pavel Kos kot odličen motivator in organizator športnih dogodkov. V ospredju Memoriala tako ni tekmovalnost, temveč sta zabava in ljubezen do športa. Temu je sam posvetil velik del svojega življenja, tudi kot dolgoletni direktor Športnega centra Millenium."

Dobrodelnega teniškega turnirja naključno izžrebanih dvojic so se udeležili številni ljubitelji tenisa, med njimi tudi vidni predstavniki iz sveta slovenskega športa: košarkar Ivo Daneu, nogometaš Vili Ameršek, rokometaš Andrej Telič, smučar Tone Vogrinec in smučarski skakalec Primož Ulaga. Ta pojasnjuje, da se je z veseljem odzval vabilu na dogodek: "Nekoč smo se športniki različnih disciplin videvali le na prireditvah in uradnih sprejemih, kjer zaradi obveznosti ni bilo veliko časa za sproščen klepet. Dogodek kot je Memorial Pavla Kosa predstavlja priložnost za prijetno druženje in obujanje spominov z ljudmi, s katerimi se že dolgo nismo videli."

Tekmovanje je potekalo v enotni kategoriji. Najbolj spretna z loparjem v rokah sta bila po zelo izenačenem finalu Vili Ameršek in Damjan Pintar. Teniški turnir pa je imel tudi družbeno odgovorno noto. Za sodelovanje na Memorialu Pavla Kosa so organizatorji zbirali prostovoljne prispevke za športnike paraplegike.

Memorial Pavla Kosa dokazuje moč športa kot veznega člena pri grajenju dobrih odnosov in spodbujanju aktivnega življenjskega sloga, čemur Športni center Millenium skupaj z matično družbo BTC posveča veliko pozornost. Z njeno podporo nastajajo odmevne športne zgodbe z uspešnimi posamezniki in ekipami, ki uživajo ugled na nacionalni in mednarodni ravni, kar posledično krepi slovensko športno kulturo.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;
tel.: 01 585 13 15, e-pošta:
maja.oven@btc.si