O-STA

Mikrokredit tudi za podjetja s socialno vsebino

Če vaše podjetje ni registrirano kot socialno podjetje, vendar se vaša dejavnost nanaša na socialno vsebino, lahko po novem tudi vi pridobite mikrokredit. Vaša naloga je le, da dokažete, da imate v relevantnih ustanovitvenih dokumentih določilo o nedelitvi dobička.

Želite brezplačen nasvet, kako do nepovratnih finančnih sredstev?

IZOBRAŽEVANJE

Nepovratna sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Do nepovratnih finančnih sredstev vas loči le dobra in pravočasna prijava na razpis! Na DATI jo pripravimo za vas!

Več informacij

Preko Slovenskega podjetniškega sklada lahko podjetja s statusom socialnega podjetja kandidirajo za mikrokredit - P7 sop 2016, ki podjetju zagotovi ugoden vir financiranja, o čemer smo že pisali v prispevku Socialna podjetja hitro in enostavno do finančnih sredstev.

Mikrokredit tudi za podjetja s socialno vsebino

Mikrokredit, ki je podprt tudi s sredstvi Evropskega socialnega sklada (ESS), bodo po novem lahko prejela tudi ostala podjetja s socialno vsebino, ki v okviru svojih dejavnosti izvajajo:

· socialne storitve,

· humanitarne dejavnosti,

· aktivnosti na področju izobraževanja,

· usposabljanja in zaposlovanja v kulturi,

· aktivnosti na področju vzgoje in izobraževanja ter drugih storitev v javnem interesu (npr. projekt spodbujanja v domovih za ostarele, projekti izvajanja učne pomoči učencem s težavami, projekti oskrbe na domu za starejše in odvisne odrasle osebe, projekti vzgoje in varstva otrok, projekti pomoči socialnega vključevanja azilantov in Romov ipd.).

Brezplačen seminar o nepovratnih sredstvih je le en klik stran! Ne zamudite ga!

Postopek pridobitve kredita

Postopek pridobitve mikrokredita za socialna podjetja in podjetja s socialno vsebino še naprej ostaja enak. Je hiter in enostaven, bistvenega pomena pa so njegove ugodnosti v obliki:

· nižjih zahtev po zavarovanju,
· nižji obrestni meri (fiksna od 2 - 5 odstotkov),
· kredita do maksimalne višine 25.000 evrov na podjetje,
· ročnosti kredita do 60 mesecev,
· možnosti koriščenja moratorija do 6 mesecev,
· brez stroškov kredita.

Tudi podjetja s socialno vsebino se lahko potegujejo za mikrokredite!

Klikni in deli

Slovenski podjetniški sklad poziva podjetja, ki se najdejo v zgoraj naštetih dejavnosti in se soočajo s težavami pri pridobivanju finančnih virov, da čimprej oddate vlogo na sedež Sklada in si zagotovite finančna sredstva za nemoteno poslovanje in krepitev podjetniške aktivnosti. Roka za oddaje vlog sta 10. julij 10 september 2016.

Do mikrokredita vas loči le dobra prijava! Bistveno lažje bo, če se o tem posvetujete z našimi podjetniškimi strokovnjaki, ki dobro prijavo na razpis naredijo namesto vas. Kadarkoli so vam za kakršna koli vprašanja na voljo na data@data.si ali na 01 600 15 30.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance gospodarstvo javni razpisi podjetniške novice podjetništvo ustanovitev podjetja

Oznakeavtorski članki ess javni razpis mikrokredit mikrokreditiranje nepovratna sredstva socialne vsebine socialno podjetništvo spodbude

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/05/30/mikrokrediti-tudi-za-podjetja-s-socialno-vsebino/