O-STA

Telekom Slovenije z letošnjo donacijo v višini 20.000 evrov polepšal bivanje otrok v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič

Ljubljana, 3. junij - Telekom Slovenije je Rdečemu križu Slovenije tudi v letošnjem letu doniral sredstva v višini 20.000 evrov, ki so jih namenili za obnovo mladinskega doma Rakovica, ki je eden od štirih mladinskih domov v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič. Rdeči križ Slovenije je donacijo v celoti porabil za izgradnjo kopalnic, ki so dobile nov tloris, sodobno opremo in več ločenih enot. V letošnjem letu je zdravilišče obiskalo že 16.000 otrok in mladostnikov, ki sodelujejo v različnih zdravstvenih, gibalnih in drugih pedagoških programih, nad novim izgledom in ureditvijo kopalnic pa so navdušeni.

Telekom Slovenije na področju družbeno odgovornega ravnanja gradi številna partnerstva. Tako že vrsto let podpira projekte za mlade, kot so Bralna značka, Vesela šola in Eko kviz, kulturne ustanove in dogodke, kot so Liffe, Cankarjev dom, Lutkovno gledališče Ljubljana in SNG Maribor, slovenske športne klube in reprezentance ter humanitarne organizacije, kot so ZPM Ljubljana Moste-Polje, Hospic in Rdeči križ Slovenije.

"V Telekomu Slovenije odgovornosti do družbenega okolja namenjamo posebno pozornost in pomagamo tam, kjer le lahko. Predvsem na področju humanitarnosti spoznavamo številne velike in male zgodbe, marsikatera nam seže do srca. Zato nam največ pomeni iskreno veselje otrok in zato smo toliko bolj veseli, ko vemo, da smo z donacijo otrokom polepšali bivanje v zdravilišču na Debelem rtiču. Želimo si, da bi v njem otroci preživeli čim bolj brezskrbne počitnice," ob tem poudarja Zoran Janko, predstavnik Telekoma Slovenije. Mladinsko zdravilišče in letovišče Rdečega križa Slovenije Debeli Rtič je sicer namenjeno otrokom in mladostnikom, šolam v naravi, otroškim športnim taborom in zdravstvenemu letovanju otrok (kolonije diabetikov, astmatikov, otrok s celiakijo ...).

"V Rdečem križu Slovenije menimo, da smo starejši dolžni otrokom zagotavljati najboljše možne pogoje za zdrav in skladen razvoj, zato bomo tudi v prihodnje skupaj s partnerji delovali v dobrobit otrok, ki so najbolj ranljiva družbena skupina. Telekomu Slovenije smo hvaležni za dolgoletno podporo in donirana sredstva, s pomočjo katerih bodo otroci lahko uživali v namestitvi v mladinskem domu Rakovica," je dejala Irena Nečemer, zakonita zastopnica in podpredsednica Rdečega križa Slovenije.

Telekom Slovenije si prizadeva, da svojo družbeno odgovornost izkazuje v širšem okolju, v katerem deluje. Zato podpira številne športne, kulturne, izobraževalne in humanitarne organizacije, prav tako pomaga pomoči potrebnim posameznikom.