O-STA

Inšpekcija namesto lesnih briket zasegla skoraj 10 milijonov gruzijskih cigaret

Inšpekcija je bila ponovno na delu. V Luki Koper so zasegli skoraj 50 tisoč zavojev cigaret gruzijskega porekla. Ocenjena vrednost prikrajšanih dajatev znaša več kot 1,3 milijona evrov. Finančna inšpekcija je še dodala, da tovrstni tovor odstopa od dosedanje prakse tihotapljenja cigaret.

Znate poskrbeti za svoje zdravje na delovnem mestu?

izobraževanje

Varstvo in zdravje pri delu

Tobačni izdelki škodujejo zdravju. Kaj pa škoduje zdravju na vašem delovnem mestu?

Več informacij

Po tem, ko smo včeraj poročali, da je slovenska inšpekcija v Luki Koper zasegla fileje argentinskega osliča, ki je imel za sabo kar nekaj tisoč pretovorjenih kilometrov, so iz Finančne uprave RS (Furs) sporočili, da so inšpektorji zasegli skoraj 10 milijonov cigaret, ki so po poreklu iz Gruzije.

Prijava na seminar za zdravje na delovnem mestu

Inšpekcija namesto lesnih briketov našla cigarete

Uslužbenci mobilnih oddelkov Fursa so zasegli 481 kartonov tihotapljenih cigaret, ki so v Luko Koper pripotovali na manjši kontejnerski ladji na poti med sredozemskimi lukami. V Luki je ladja razložila skupno le 22 zabojnikov, Fursovci pa so na podlagi analize tveganja izmed 22 kontejnerjev zaradi izvedbe finančnega nadzora izločili dva. V enem izmed izločenih zabojnikov, za katerega je bil odrejen fizični pregled, so bili deklarirani lesni briketi. Pri pregledu zabojnika so odkrili tihotapljene cigarete, in sicer so našli 481 kartonov cigaret oziroma 49.106 zavojev (ali 491. 060 škatlic oziroma 9.821.200 kosov), v skupni teži 14.648,43 kilogramov.

Slovenska inšpekcija zasegla skoraj 10 milijonov kosov cigaret, tihotapci imajo novo metodo!

Klikni in deli

Prijava na seminar za zdravje na delovnem mestu

Tihotapci z novim načinom skrivanja tovora

Cigarete blagovne znamke "PIRVELI" so po poreklu iz Gruzije, od koder je zabojnik tudi prispel. V zabojniku so bili samo cigareti in sploh ni ne duha ne sluha o lesnih briketih, kar odstopa od dosedanje prakse odkritih primerov tihotapljenja cigaret v Luki Koper. Običajno je bilo namreč deklarirano blago naloženo v zadnjem delu kontejnerjev (pogosto le zadnja vrsta kartonov ali druge ustrezne embalaže), tihotapljene cigarete pa v sprednjem delu kontejnerja. V preiskavo konkretnega primera se je vključila tudi kriminalistična policija.

Prijava na seminar za zdravje na delovnem mestu

Morda vas zanima tudi:

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Davki Finance Gospodarstvo Podjetniške novice Podjetništvo Zanimivosti

Oznake Avtorski članki cigareti črna ekonomija finančni nadzor FURS inšpekcija kriminalistična preiskava ladijski prevoz Tihotapljenje tobak tovor zaseg

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/06/08/inspekcija-namesto-lesnih-briket-zasegla-skoraj-10-milijonov-gruzijskih-cigaret/