O-STA

Kolesarjenje po Spodnji Savinjski dolini

Tradicionalna kolesarska prireditev po priljubljeni kolesarski poti št. 01 bo tudi letos zadnjo nedeljo v juniju. Start in cilj (start ob 8.00) bosta pred Ekomuzejem hmeljarstva in pivovarstva Slovenije (Cesta Žalskega tabora 2, Žalec).

Kolesarji bodo prevozili približno 50 km dolgo pot, ki vodi od Žalca preko Vrbja, Prebolda, Kaplje vasi, Grajske vasi, Tabora, Vranskega, Podvrha mimo Žovneškega jezera, Braslovč, Polzele, Zgornjih Grušovelj in Gotovelj nazaj v Žalec. Predviden čas vožnje glavne skupine je 3 ure.

Na poti se bodo ustavili na petih postojankah, kjer bodo udeležencem na voljo brezalkoholni napitki in okrepčila.

1. postojanka pri Režajevi domačiji - Prebold

2. postojanka pri Domu krajanov - Tabor

3. postojanka pri trgovini TUŠ - Vransko

4. postojanka - v drevoredu pri Žovneku - Braslovče

5. postojanka - pri baru Dory - Polzela.

V startnino 10 € je všteto spominsko darilo, okrepčila in malica na cilju. Tam pa bo potekalo tudi nagradno žrebanje za praktične nagrade in glavno nagrado - kolo.

Prireditev je namenjena kolesarjem, ki so sposobni v štirih do petih urah prevoziti progo. Otroci, mlajši od 15. let, morajo voziti v spremstvu staršev ali trenerja. Za otroke do 15 let je uporaba varnostne čelade obvezna, za ostale jo priporočajo.

Prireditev se bo odvijala ob normalnem prometu ob upoštevanju cestno prometnih predpisov. V primeru slabega vremena prireditev odpade.

Prireditev organizira ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec v sodelovanju z občinami Spodnje Savinjske doline.

Več: ZKŠT Žalec, 712 12 50, www.zkst-zalec.si