O-STA

Zaključni dogodek natečaja Prostovoljec leta 2015 - 16. junij 2016 ob 18. uri

Spoštovani,

vljudno vabljeni na zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta, ki bo v danes, 16. junija 2016 ob 18. uri v Kongresnem centru Brdo.

Prireditev bo gostil častni pokrovitelj projekta Prostovoljec leta predsednik RS Borut Pahor. Letos bodo tako že štirinajstič zapored podeljena priznanja in Naj nazivi prostovoljcem in prostovoljskim projektom za dosežke iz preteklega leta. Udeležence zaključne prireditve bosta nagovorila predsednik RS Borut Pahor in predsednik MSS Tin Kampl. Pri podelitvi priznanj bodo poleg predsednika sodelovali še minister Boris Koprivnikar, državna sekretarka Martina Vuk, direktor Urada RS za mladino dr. Peter Debeljak ter predsednik MSS Tin Kampl.

V natečaj je letos 220 različnih prijaviteljev prijavilo 161 posameznikov in 59 projektov. Na prireditev na Brdu so povabljeni vsi prijavljeni prostovoljci in predstavniki prijaviteljskih organizacij v natečaj, med katerimi so različne mladinske, humanitarne in druge nevladne organizacije ter tudi javne institucije, predvsem osnovne in srednje šole. Podelili bomo naslednje nazive: Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah in naziv Naj prostovoljski projekt, posebej pa še naziva Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt ter posebno priznanje za mednarodno prostovoljstvo in 3 priznanja za posebne dosežke.

Imena nagrajencev bodo znana šele na sami podelitvi; lahko pa navedemo, da ključni nagrajenci prihajajo iz naslednjih mest oz. njihove okolice: Maribor, Grosuplje, Ljutomer, Velenje, Črna na Koroškem, Črnomelj, Ljubljana.

Prostovoljci in projekti so bili izbrani na podlagi natečaja, ki ga je MSS objavil februarja letos, z njim pa povabil vse institucije in posameznike, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljstvo, da prijavijo svoje najboljše prostovoljce, prostovoljke in projekte za leto 2015. V letošnjem natečaju smo posebno pozornost namenili mednarodnemu prostovoljnemu delu, za katero podeljujemo tudi posebno priznanje.

Po zaključku natečaja je izbor za Naj nazive opravila komisija, sestavljena iz predstavnikov Slovenske filantropije, Zavoda Nefiks, Mladinske mreže MaMa, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za javno upravo, Fakultete za socialno delo, Urada RS za mladino, Zavoda Movit, Mladinskega sveta Slovenije ter nacionalnih mladinskih organizacij.

Za več informacij ali vprašanja smo na voljo na pr@mss.si ali na 041 897 616 (Borut Cink)

Veseli bomo, če se boste udeležili zaključne prireditve natečaja Prostovoljec leta 2015.

Mladinski svet Slovenije

Povezave: