O-STA

Bodo velike družbe morale razkrivati informacije o okoljskih, socialnih in kadrovskih zadevah?

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je pripravilo predlog sprememb in dopolnitev Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1J), ki prinaša spremembe razkrivanja informacij za velike družbe. Glavne predlagane spremembe velikim družbam, ki so subjekti javnega interesa in imajo povprečno več kot 500 zaposlenih, določajo, da v poslovnem poročilu priložijo tudi izjavo o nefinančnem poslovanju.

Predlog sprememb in dopolnitev ZGD-1J je ministrstvo posredovalo v medresorsko usklajevanje, ki bo trajalo do sredine julija.

izobraževanje

Refundacije boleznin

Na DATI razkrivamo informacije v zvezi s tem, kako do refundacij boleznin iz zdravstvenega žepa!

Več informacij

V predlog sprememb in dopolnitev ZGD-1J so prenesene obvezne določbe direktive , ki se navezujejo na razkritje nefinančnih informacij in informacij o raznolikosti nekaterih velikih podjetij in skupin. S tem se določi obveznost za velike družbe, ki so subjekti javnega interesa in katerih povprečno število zaposlenih je večje od 500, da v poslovnem poročilu priložijo tudi izjavo o nefinančnem poslovanju, so zapisali v sporočilu za javnost.

Ali veste, kako uveljavljati refundacije boleznin?

Velike družbe in razkrivanje informacij

Izjava o nefinančnem poslovanju se nanaša na preteklo obdobje poslovanja in vsebuje podatke o okoljskih, socialnih in kadrovskih zadevah, spoštovanju človekovih pravic ter zadevah v zvezi z bojem proti korupciji in podkupovanju.

Sprememba se navezuje tudi na uporabo imena "Slovenija", v zvezi z obvezno uporabo slovenskega jezika v družbah pa se z novelo ponovno vzpostavlja, da nad morebitnimi kršitvami te določbe bdi Inšpektorat RS za delo (IRSD). Na novo naj bi se določil tudi prekršek za uporabo imena firme, z namenom preprečevanja uporabe besed v firmi, ki utegnejo spraviti v zmoto glede vrste in obsega poslovanja, ter zamenjave druge osebe ali kršitve pravic drugih oseb, so še zapisali.

Velike družbe bodo morda morale razkrivati tudi informacije o nefinančnem poslovanju!

Klikni in deli

Ali veste, kako uveljavljati refundacije boleznin?

Direktiva določa tudi obveznost registra, ki nastane s čezmejno združitvijo, da prek sistema povezovanja registrov uradno obvesti registre družb, udeležene v čezmejni združitvi, o začetku veljavnosti čezmejne združitve.

VIR: MGRT

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Podjetniške novice Podjetništvo Ustanovitev d.o.o. Ustanovitev podjetja Ustanovitev s.p. Zakonodaja

Oznake Avtorski članki EU direktiva kadri mgrt nefinančno stanje okolje razkrivanje informacij slovenski jezik socialne zadeve velike družbe ZGD-1J

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/06/21/bodo-velike-druzbe-morale-razkrivati-informacije-o-okoljskih-socialnih-in-kadrovskih-zadevah/