O-STA

Michael Kors oznanil novo partnerstvo za življenjski slog z McLaren-Hondo

LONDON - Michael Kors, globalna znamka luksuznega življenjskega sloga, z veseljem oznanja novo partnerstvo z McLaren-Hondo, v okviru katerega postaja uradni partner ekipe svetovnega prvenstva formule 1 za življenjski slog. Tako McLaren-Honda kot Michael Kors slavita dizajn in hitrost in partnerstvo bo okrepilo položaj obeh znamk v smislu utelešenja hitrega in elitnega življenjskega sloga.

"Michael Kors in McLaren-Honda sta pionirja na svojih področjih in trdno verjamemo, da je McLaren-Honda pravi partner za naš vstop v dirkalni svet formule 1," je povedal John D. Idol, predsednik in izvršni direktor podjetja Michael Kors. "To je za nas vznemirljiv trenutek, še posebej, ker še naprej rastemo kot moška znamka življenjskega sloga."

Publika formule 1 je za Michael Kors nekaj novega in predstavlja prvovrstno priložnost za seznanitev evropskih potrošnikov z vsemi vidiki sveta Michaela Korsa. Poleg tega so znamka McLaren-Honda in njeni slavni vozniki formule izjemni predstavniki Michael Kors moškega - sofisticiran, mednaroden in uspešen moški, ki ceni hitro življenje.

"Z veseljem oznanjamo popolnoma novo partnerstvo med McLaren-Hondo and Michael Korsom, svetovno znanimi in nagrajevanim oblikovalcem luksuznih modnih dodatkov in konfekcijskih izdelkov," je povedal Ron Dennis, predsednik in izvršni direktor skupine McLaren.

"Kot McLaren, ki je v formuli 1 v zadnjih 50 letih dirkal po vsem svetu, je tudi Michael Kors resnično mednarodno podjetje, ki upravlja stilsko urejene in uspešne prodajalne v nekaterih najbolj prestižnih mestih na svetu, med drugim v New Yorku, Beverly Hillsu, Chicagu, Londonu, Milanu, Parizu, Münchnu, Istanbulu, Dubaju, Seulu, Tokiu in Hongkongu," je dodal Dennis.

"Ob tem tudi trdno verjamem, da imata obe družbi korporativno kulturo, ki je dinamična in pustolovska, delita pa si tudi predanost podobno brezkompromisnemu stremljenju za popolnostjo, in kot taki sta znamki izjemno primerni za dolgoročno partnerstvo. Ta skladnost znamk je za oboje izjemno pomembna: obe družbi imata sloves, da sta najboljši na svojem področju in od zdaj naprej bomo korakali skupaj in postali še močnejši."

Znamka Michael Kors bo kot uradni partner ekipe za življenjski slog izdatno prisotna na kombinezonih voznikov in na dirkalniku McLaren-Honda MP4-31.

Michael Kors je za obeležitev začetka partnerstva ustvaril številčno omejeno izdajo moške usnjene jakne. Petdeset posebej izdelanih črnih usnjenih jaken bo na voljo izključno v nadstropju z moškimi oblačili v novi glavni trgovini Michael Kors v Londonu. Na jaknah so logotipi Michaela Korsa kot tudi McLarna ter limited-edition ploščice s produkcijsko številko posameznega kosa.

"Pri pričujočem partnerstvu gre za povezavo sloga in hitrosti, ki je del DNK-ja tako Michaela Korsa kot McLaren-Honde," je povedal Michael Kors. "V obeh znamkam sta energija, sofisticiranost in samozavest in želeli smo si ustvariti omejeno izdajo, ki izrazi vse to."

O podjetju Michael Kors

Michael Kors je svetovno znan in večkrat nagrajen oblikovalec luksuznih modnih pripomočkov in konfekcijskih izdelkov. Njegovo istoimensko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1981, trenutno izdeluje vrsto proizvodov znamk Michael Kors Collection, MICHAEL Michael Kors in Michael Kors Mens, med drugim modne dodatke, obutev, ure, nakit, moško in žensko konfekcijo ter celotno linijo dišavne kozmetike. Prodajalne Michael Kors, ki jih upravljajo neposredno ali s franšizingom, delujejo v nekaterih najbolj prestižnih mestih v svetu, kot so New York, Beverly Hills, Chicago, London, Milano, Pariz, München, Istanbul, Dubaj, Seul, Tokio in Hongkong.

O skupini McLaren Technology

McLaren je po vsem svetu poznan kot eden najuspešnejših udeležencev v svetu športa in kot ena najbolj uveljavljenih visokotehnoloških znamk.

Skupina McLaren Technology Group je zrasla v nekaj, kar presega avtomobilski šport: danes pod njo spada McLaren Applied Technologies, ki je dobavitelj elektronskih sistemov za celotno formulo 1, za tekmovanji indycar in NASCAR in ustvarja vrhunske rešitve za pisano paleto visokotehnoloških podjetij. McLaren Automotive se je uveljavil kot uspešno globalno podjetje, ki je proizvedlo priznane visoko zmogljive avtomobile 12C, 650S in McLaren P1.

McLaren-Honda v FIA svetovnem prvenstvu formule ena sodeluje z vozniškim dvojcem, ki ga tvorita dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso (2005, 2006) in prvak iz leta 2009 Jenson Button. Vozita dirkalnik McLaren-Honda MP4-31.

Izjave o prihodnosti

To sporočilo za javnost vsebuje izjave o prihodnosti o podjetju Michael Kors. Na takšne izjave se ni mogoče popolnoma zanašati, saj so podvržene mnogim negotovostim glede poslovanja in poslovnega okolja podjetij, ki jih je težko predvideti, na mnoge od njih pa podjetja ne morejo vplivati. Izjave o prihodnosti vsebujejo informacije o možnih in predvidenih prihodnjih poslovnih rezultatih, med drugim opise poslovne strategije. Takšne izjave pogosto vsebujejo izraze, kot so "morda", "bo", "naj bi", "verjeti", "pričakovati", "predvidevati", "nameravati", "načrtovati" in "ocenjevati". Izjave o prihodnosti v tem sporočilu za javnost so osnovane na predvidevanjih, ki jih je vsako podjetje postavilo na podlagi izkušenj uprave tako v poslu kot tudi na podlagi razumevanja preteklih trendov, trenutnih pogojev, pričakovanem prihodnjem razvoju dogodkov in ostalih dejavnikih, za katere menijo, da so v dani situaciji primerni. Razumeti je treba, da takšne izjave niso zagotovilo za izvedbo ali rezultate. Vključujejo poznana in nepoznana tveganja, negotovosti in domneve. Čeprav vsako podjetje verjame, da izjave o prihodnosti temeljijo na razumnih domnevah, se je potrebno zavedati, da lahko na dejanske finančne ali poslovne rezultate vpliva veliko dejavnikov, ki lahko povzročijo odstopanje dejanskih rezultatov od tistih zapisanih v izjavah o prihodnosti. Ti dejavniki so natančneje opisani v odseku "dejavniki tveganja" in drugje v letnem poročilu podjetja Michael Kors na obrazcu 10-K za fiskalno leto, ki se je končalo 2. aprila 2016 (datoteka številka 001-35368), ki je bilo ameriški Komisiji za vrednostne papirje in borzo oddano 1. junija 2016.

Izvorna različica je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20160622006009/en/

Kontakti

MICHAEL KORS
Dinesh Kandiah, 917-214-2979
podpredsednik za globalno komuniciranje
Dinesh.Kandiah@michaelkors.com

ali

odnosi z vlagatelji
Michael Kors Holdings Limited
Krystyna Lack, 201-691-6133
podpredsednica, finančnica in odgovorna za odnose z vlagatelji
InvestorRelations@MichaelKors.com

ali

ICR, Inc.
Jean Fontana, 203-682-1214
jean.fontana@icrinc.com

ali

mediji:
ICR, Inc.
Alecia Pulman, 646-277-1231
KorsPR@icrinc.com

ali

Matt Bishop, +44 7976 835878
vodja skupine za komuniciranje in odnose z javnostmi pri McLaren oddelku za trženje
matt.bishop@mclaren.com

ali

Steve Cooper, +44 7881 426460
Media Manager, McLaren Marketing
steve.cooper@mclaren.com

Vir: Michael Kors