O-STA

Prodajalna očal, leč in drugih optičnih pripomočkov

Če ste bili kdaj pri okulistu in vam je tista vojska organiziranih očal na steni ostala v spominu, danes preverjamo, kako je urejena prodajalna očal v trgovini na drobno. Naloga optika je, da svetuje stranki pri izboru, uporabi in negi očesnih pripomočkov. Izdeluje očesne pripomočke, jih popravlja, servisira in prodaja.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Tudi vi razmišljate o registraciji dejavnosti in ustanovitvi svojega podjetja? Pametna odločitev!

Več informacij

Da bo prodajalna očal in ostalih optičnih pripomočkov lahko vaša, morate najprej registrirati dejavnost Trgovine na drobno v specializiranih prodajalnah z očali (vse dejavnosti najdete v Standardni klasifikaciji dejavnosti 2008). Podjetja hitro, enostavno in zastonj registriramo tudi na DATI, na naši VEM točki DATA. Naši izkušeni podjetniški svetovalci vam bodo povedali vse, kar je pred registracijo podjetja potrebno (samostojni podjetnik ali d. o. o.?), postregli pa vam bodo tudi z najnovejšimi informacijami iz sveta podjetništva in poslovanja. Ali veste, da pred registracijo podjetja lahko obiščete kar šest brezplačnih seminarjev na temo samozaposlitve, ustanovitve podjetja ter pridobivanja nepovratnih sredstev?

Ste pripravljeni na čisto svoj biznis?

Brezplačna registracija podjetja

Prodajalna očal

V dejavnost prodajalna očal sodijo montaža in vstavljanje leč v okvirje očal, popravila očal in dejavnost optikov. Za vse te dejavnosti pa je potrebno pridobiti obrtno dovoljenje.

Delo optika je posvečeno nenehni skrbi za oči, ki so najbolj občutljiv organ v človekovem telesu. Optik mora dobro poznati anatomska merila, znati opazovati in imeti smisel za estetski videz obraza. Na željo stranke svetuje pri izboru okvirjev za očala, jih skicira in tudi izdela. Izdeluje očesne pripomočke, jih popravlja, servisira in tudi prodaja. Pri delu je zelo pomembno natančno poliranje in nastavitev optičnih elementov, kot so prizme, leče in zrcala. Optik z ultrazvočnimi napravami čisti optične komponente, jih lepi in centrira na ustreznih strojih s pomočjo specialnih orodij.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Kaj dela optik?

Optik si že v času šolanja pridobi posebna in za poklic specifična strokovna znanja iz osnov tehnike, tehnologije materialov v optiki ter obdelovalnih postopkov pri delu. Brez poznavanja fizikalne, očesne in očalne optike v poklicu ni mogoče delati. Pozna in uporablja tudi optične instrumente za optične meritve. Poleg poznavanja posebnih strokovnih znanj obvlada tudi osnovne spretnosti za poklic. Naj jih naštejemo le nekaj: zarisovanje, popravljanje, lotanje, lepljenje, poliranje in čiščenje. Optik mora imeti občutek za natančnost. Z delom si pridobi poklicne spretnosti, kot so montaža očal, merjenje z optičnimi aparati in instrumenti, kontrola končnih izdelkov, centriranje, ročno brušenje, izbor korekcijskih stekel ter izbor okvirjev za korekcijska stekla.

Kaj dela optik? Svetuje pri izboru, uporabi in negi očesnih pripomočkov, te pa tudi popravlja in prodaja.

Klikni in deli

Pod trgovino na drobno v specializiranih prodajalnah z očali sodijo tudi podskupine:

  • Leče, očesne, korekcijske, trgovina na drobno
  • Leče, očesne, trgovina na drobno
  • Lupe, povečevalne, trgovina na drobno
  • Očala, korekcijska, trgovina na drobno
  • Očala, sončna, trgovina na drobno
  • Očala, zaščitna, trgovina na drobno
  • Okvirji za očala, trgovina na drobno
  • Optični pripomočki, trgovina na drobno
  • Optika, trgovina na drobno
  • Tekočine za čiščenje očal, trgovina na drobno
  • Tekočine za očesne, korekcijske leče, trgovina na drobno
  • Kapljice za vlaženje oči, trgovina na drobno
  • Sončna očala z dioptrijo, trgovina na drobno
  • Otroška očala, trgovina na drobno

Prijava na brezplačno izobraževanje

Pravna podlaga:

Imate vprašanje v zvezi z registracijo dejavnosti? Vas mika ustanovitev lastnega podjetja? To lahko kadarkoli opravite na VEM točki DATA! Rezervirajte si svoj termin na data@data.si ali nas kadarkoli pokličite na 01 600 1530, naši podjetniški svetovalci vam bodo rade volje priskočili na pomoč!

Brezplačna registracija podjetja

Vir: ZRSZ

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Kadri Podjetniške novice Podjetništvo Ustanovitev d.o.o. Ustanovitev podjetja Ustanovitev s.p. Zakonodaja

Oznake Avtorski članki izobrazba kontaktne leče očala optika popravilo očal prodajalna očal regulacija dejavnosti tekočina za leče trgovina na drobno

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/06/28/trgovina-na-drobno-v-specializiranih-prodajalnah-z-ocali/