O-STA

Točka VEM tudi poleti odprta vsak delovni dan

Točka VEM deluje kljub počitnicam nemoteno - s. p. ali d. o. o. lahko tudi poleti odprete hitro, enostavno in brezplačno.

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Prvi korak k registraciji podjetja ali samostojne dejavnosti je obisk našega skupinskega svetovanja, ki vas še vedno ne stane prav nič!

Več informacij

Statistični podatki, ki jih zbira Agencija RS za javnopravne evidence in storitve, res kažejo, da je julija in avgusta nekoliko manj registracij gospodarskih družb (med njimi so večinoma družbe z omejeno odgovornostjo) in registracij samostojnih podjetnikov, vendar pa to ne pomeni, da gospodarska aktivnost poleti zamre.

Pri nas lahko vsak dan registrirate podjetje ali samostojno dejavnost, odprtje podjetja pa poteka nemoteno kljub sodnim počitnicam.

Vsako leto namreč ugotavljamo, da je kljub počitnicam sodni register hiter in ažuren pri izdaji sklepov v vseh postopkih registracije podjetij. Več o tem in o možnih zapletih si lahko preberete v prispevku Odprtje d.o.o. nemoteno kljub sodnim počitnicam.

Kljub vsemu pa je dobro, da registracijo podjetjanačrtujete vnaprej, da obiščete naše brezplačno skupinsko svetovanje pred registracijo podjetjain se na registracijo dobro pripravite. Pri postopku registracije d. o. o. na točen datum odprtja podjetja ne morete neposredno vplivati, saj se na vlogo vpiše tekoči datum, podjetje pa je odprto na dan sklepa sodišča.

Prijava na skupinsko svetovanje

Lahko pa vplivate na datum odprtja samostojne dejavnosti. To je mogoče načrtovati do tri mesece vnaprej (več o tem tukaj). Datum registracije samostojne dejavnosti je torej najprej naslednji dan po opravljenem postopku, ki ga opravi točka VEM skupaj z vam, ali pa katerikoli datum v prihodnjih treh mesecih.

Točka VEM nemoteno, a podjetniki čakajo september: statistika

Lani je bilo sicer tako junija registriranih 440 gospodarskih družb in 1.079 samostojnih podjetnikov, julija 461 gospodarskih družb in 952 samostojnih podjetnikov ter avgusta - takrat je bilo registriranih najmanj novih gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov v vsem letu - 358 gospodarskih družb in 785 samostojnih podjetnikov.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, Data

Po skromnem številu registracij samostojnih podjetnikov v minulem letu izstopa še december (854), saj jih je bilo sicer vsak mesec registracij več kot tisoč, največ pa januarja (1.529). Število registracij gospodarskih družb je nekoliko bolj konstantno, čeprav je bilo tudi teh več v prvih treh mesecih leta in decembra (vsak mesec več kot petsto).

Na VEM točki DATA vam uredimo vse za odprtje d.o.o. Pišite nam!

Bogdana Rejc, Data

Letos je bilo že maja registracij samostojnih podjetnikov manj kot lani, številk za junij pa na Ajpesu še niso objavili, podobno je bilo tudi pri gospodarskih družbah. Letos navzgor izstopa le januar, ko je bilo registriranih kar 1.728 samostojnih podjetnikov, kar je bistveno več kot katerikoli mesec lani. Manj kot lani je bilo tudi registracij gospodarskih družb, število registracij le-teh pa je že maja upadlo skoraj na številke iz lanskega avgusta.

Prijava na skupinsko svetovanje

To nekoliko preseneča, saj se gospodarska aktivnost zadnja leta ves čas povečuje, prav tako število zaposlitev (glej prispevek Brezposelnih oseb manj kot 100.000 tudi na račun samozaposlitev!), kar vse kaže na ugodno klimo za podjetništvo.

Več:

· Gospodarska rast na območju evra višja za 1,5 odstotka

· Lani najnižja zadolženost podjetniškega sektorja!

· Kakšno bo letošnje gospodarsko gibanje?

Točka VEM oziroma njeni referenti bodo tudi poleti podjetnikom ves čas pomagali pri odprtjih podjetja in registracijah samostojne dejavnosti. Svoj termin lahko rezervirate na 01 600 1530 ali pa nam pošljete elektronsko pošto na data@data.si.

DOSTOPNO NA: http://data.si/blog/2016/07/07/tocka-vem_tudi-poleti-odprta-vsak-delovni-dan/