O-STA

Kavka je gostila mlade etnologe

V soboto se je v Domu CŠOD Kavka v Kobaridu, uspešno zaključilo eno-tedensko bivanje otrok iz Slovenije in Italije, ki so si za počitnice izbrali učenje o zdravem odnosu do narave in živih bitij. Program so izvajali učitelji Doma in člani društva Planet Zemlja, ki se s svojimi delavnicami okoljskega ozaveščanja srečujejo z mladimi že od leta 2010. Mladi so v tem času ustvarili Zeleno knjigo Modrega planeta, v katero so zapisali nasvete in znanja, ki so jih pridobili v tem času, ter zasadili malino, ki bo še dolgo dajala sadove prihodnjim obiskovalcem Doma.

V Domu CŠOD Kavka so mladi udeleženci izvajali delavnice odgovornega odnosa do okolja, narave in vseh živih bitij, delavnico peke kruha, kuhanja po smernicah svetovnega gibanja Food revolution in projekta Eko beri.* Prepoznavali so zelišča, si izmenjevali dobre izkušnje, recepte, se učili o kavkah, malinah in uporabnosti zelišč. S pomočjo učiteljev Doma so otroci prepoznavali okolico, živali in rastlinje v njej, se spustili v jamo, zaplavali v reki, se učili nordijske hoje, ustvarjanja mandal,... Malino je podarila Drevesnica Bilje.

Za morebitne objave se vam lepo zahvaljujemo.

Fotografijo zasajanja maline, lahko objavite brez omejitev avtorskih pravic. Več fotografij si lahko ogledate na FB Društvo Planet Zemlja.

Ker nam ni vseeno!

www.planet-zemlja.org

*Food revolution je svetovno gibanje o pomenu kuhanja iz prvinskih sestavin in ga izvaja svetovno znani kuhar Jamie Oliver od leta 2012, Eko beri pa je projekt društva Planet Zemlja, ki ga izvaja od leta 2010 in je popularen v vrtcih in šolah v Sloveniji in Italiji.