O-STA

Konferenca gospodarstvenikov iz Velenja in Banja Luke

Velenje, 11. julij 2016 - V petek, 8. julija, je v Banja Luki potekala že druga bilateralna konferenca gospodarstvenikov iz mest Velenje in Banja Luka. Glavni namen srečanj je ustvarjanje poslovnih priložnosti, ki bodo omogočala nova delovna mesta in razvoj gospodarstva.

Prvo srečanje gospodarstvenikov smo organizirali lani maja v Medpodjetniškem izobraževalnem centru v Velenju, letos pa so srečanje pripravili v Banja Luki. Konference se je udeležilo 19 gospodarstvenikov iz Banja Luke in 10 velenjskih predstavnikov.

Pred pričetkom konference je prisotne nagovorila podžupanja mesta Banja Luka Jasna Brkić, ki je poudarila, da želijo okrepiti gospodarsko sodelovanje s podjetniki iz mestne občine Velenje. Izpostavila je, da imajo 5 tisoč podjetnikov, ki že sedaj svoje produkte izvažajo na trg evropske unije. Na podlagi njihovih pozitivnih izkušenj pričakujejo vzpostavitev dobrih poslovnih vezi.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je povedal, da smo prvo mreženjsko konferenco z gospodarstveniki iz mesta Banja Luka organizirali na pobudo Jana Škoberneta, sedaj poslanca Državnega zbora Republike Slovenije. Izrazil je zadovoljstvo, da smo že pred časom z županom mesta Banja Luka Slobodanom Gavranovićem sklenili dogovor o povratni konferenci, ki so jo organizirali v Banja Luki. Izpostavil je tudi, da je želja o krepitvi sodelovanja obojestranska in da je prepričan, da bo konferenca uspešna.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje