O-STA

Poletje v Celju postavlja v ospredje dogodke za najmlajše obiskovalce

V mestu bodo koncertirali Patetico, Elvis Homan in trio ... , obiskovalci se bodo lahko odločili za še zadnji obisk muzikla Veronika Deseniška na Starem gradu Celje

Celje, 11. julij 2016, Poletje v Celju bo v tednu, ki prihaja, v znamenju dogodkov za najmlajše, ki se bodo odvijali na Mestni plaži ob Savinjskem nabrežju ter na Mestni igralnici na Glavnem trgu. Dogodki, ki so za najmlajše obiskovalce brezplačni, v primeru slabega vremena odpadejo. V tem tednu se bodo lahko obiskovalci prav tako odločili za ogled še zadnje ponovitve muzikala Veronika Deseniška na Starem gradu Celje, katerega premiera je bila 5. julija letos. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji koncertnih dogodkov, saj v mesto prihaja skupina Patetico, pa Elvis Homan in trio ... V torek, 12. julija, ob 20.30 se bo na Starem gradu Celje odvijal Grajski Swing večer, ki je za obiskovalce brezplačen. V primeru slabega vremena bo dogodek v Celjskem domu. Tudi v poletnih dnevih vsako soboto in nedeljo vabi Živa zgodovina na Starem gradu Celje, ki obiskovalcem omogoča prijetno, zanimivo in zabavno izkušnjo grajskega življenja. Prireditve v mestnem središču so tudi letos večinoma brezplačne, za nekatere dogodke pa bodo obiskovalci morali plačati vstopnino. Medijski pokrovitelji Poletja v Celju: Radio Antena Štajerska, Novi Tednik in spletni portal Celje.Info. Več: www.celje.si, FB Celje-knežje mesto ter FB Poletje v Celju.

Ponedeljek, 11. julij

21.00 STARI GRAD CELJE

MUZIKAL VERONIKA DESENIŠKA. V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačni avtobusni prevoz na Stari grad Celje s stare avtobusne postaje (pri železniški postaji Celje). Prvi odhod avtobusa: 19.00. V primeru slabega vremena bo dogodek v telovadnici gimnazije Celje - Center.

Društvo za glasbeno gledališče Slovenije v sodelovanju s Hišo kulture Celje, Mestno občino Celje, Zavodom Celeia Celje.

Torek, 12. julij

18.00 MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje

GLASBENE DELAVNICE: S TOLKALI IN PESMIJO OKOLI SVETA. Gostujeta:

Franci Krevh in Marko Brdnik. Vabljeni na ogled in sodelovanje v avtorski predstavi, katere namen je na zanimiv in poučen način predstaviti tolkala iz različnih delov sveta. Po predstavi bodo lahko otroci preizkusili tolkala in prejeli čudovito pobarvanko "S tolkali okrog sveta", s katero bodo lahko še dolgo podoživljali predstavo in se spominjali predstavljenih tolkal. Vstop prost. V primeru slabega vremena odpade. Več: TIC Celje,Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, www.celje.si.

Zavod Celeia Celje

20.30 STARI GRAD CELJE

CELJANI CELJANOM: GRAJSKI SWING VEČER. Na eni izmed najlepših lokacij v mestu se bodo odvijale kratke swing plesne delavnice, "vintage" dogodek ter plesni večer z najboljšo jazz swing glasbo. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Celjskem domu. Več:www.swingrookies.si, FB Swing Rookies.

Swing Rookies

20.30 MESTNA PLAŽA CELJE

CELJANI CELJANOM: PREDAVANJE: Svetovni etos - temelj svetovnega miru.

Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: program@jivatma.si, www.jivatma.si.

Društvo Jivatma

Sreda, 13. julij

20.00 UŽITKARNA BELI VOL

MILONGA. Vabljeni vsi, ki vas ples poživi. Vstop prost.

Užitkarna Beli vol v sodelovanju z KD Ronda

Četrtek, 14. julij

18.00 MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje

LUTKE VABIJO NA PLAŽO: PRINCESKA JOKICA, PRVI SLOVENSKI STAND UP ZA OTROKE.Gostuje: Burekteater, Kajetan in Alice Čop.Princeska Jokica je miš! Samo, prosim, ne povejte ji tega, ker bo jokaaaalaaa...Stoječa improvizirana komična pravljica za otroke vseh starosti, kjer se srečajo en klovn in mogoče veliko lutk. Vstop prost. V primeru slabega vremena odpade. Več: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, www.celje.si.

Zavod Celeia Celje

19.00 OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, KAVARNA MIŠKO KNJIŽKO

ČETRTKOV KAVARNIŠKI VEČER: KITAJSKI VEČER Z GOSTI. Vstop prost. Več: 03 426 17 60.

Osrednja knjižnica Celje

20.30 TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL

SVET V MESTU: KONCERT: PATETICO. Rok Vilčnik - Rokgre / Nika Perunović,vokal /

Ciril Sem, bobni / Dejan Berden, klavir /Matjaž Krivec, kontrabas. Vstop prost. V primeru slabega vremena odpade. Več: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, www.celje.si.

Zavod Celeia Celje

Petek, 15. julij

18.00 do 22.00 GOSTILNA IN PIVNICA STARI PISKER

DRUŽABNI VEČERI Z ŽIVO GLASBO. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB gostilna Stari pisker, www.stari-pisker.com.

Gostilna in pivnica Stari pisker

19.00 GALERIJA SODOBNE UMETNOSTI CELJE

ODPRTJE RAZSTAVE SEBE V ŽEPU / ME IN MY POCKET. Sodelujejo:Ana Baraga,

Jure Cvitan, Polona Dolžan, Kylie Milne, Gašper Piano, Jani Pirnat, Ana Straže,

Mia Špindler.Razstava bo na ogled od 15. 7. do 21. 8. 2016. Več:https://www.facebook.com/center.celje
http://www.celeia.info/center_sodobnih_umetnosti

Zavod Celeia Celje - Center sodobnih umetnosti Celje

20.00 POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA, Krekov trg

POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA: KONCERT. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: www.hotel-evropa.si.

Hotel Evropa

19.00 GALERIJA NIKO IGNJATIČ, Na Okopih 2c

CELJANI CELJANOM: ODPRTJE FOTOGRAFSKE RAZSTAVE Borisa Pratnekerja.

Vstop prost. Razstava bo na ogled do 9. 7. 2016. Več:drustvo.otrociotrokomvgmail.com.

Galerija Niko Ignjatič

Sobota, 16. julij

9.00 PLOŠČAD OSREDNJE KNJIŽNICE CELJE

Cart! - sejem unikatnih in ročnih izdelkov. Vstop prost. Več: 03 426 17 60.

Osrednja knjižnica Celje

Od 10.00 do 12.00 POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA, Krekov trg

EVROPIN OTROŠKI VRTILJAK.. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: www.hotel-evropa.si.

Hotel Evropa

10.00 MESTNA IGRALNICA NA PROSTEM, Glavni trg

IGRAJE IN USTVARJALNO S HERMANOM LISJAKOM / ustvarjalnice in animacija.Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si.

Zavod Celeia Celje v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Celje

18.00 MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje

LUTKE VABIJO NA PLAŽO: O ZELENI ŽABICI EMI, KI NI MARALA VODE. Zelena žabica Ema ni nikoli marala vode, zato je najraje sedela ob robu velike mlake, srkala limonado in brala časopise. Tako je poznala vse govorice, ki so krožile v bližnji in daljni okolici. In ker je včasih poslušala le z enim ušesom in brala tako, na hitro, le z enim očesom, je kakšno informacijo razumela nekoliko po svoje ... Po predstavi še ustvarjalnica. Vstop prost. V primeru slabega vremena odpade. Več: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, www.celje.si.

Zavod Celeia Celje

11.00 do 19.00 STARI GRAD CELJE

ŽIVA ZGODOVINA.

Zavod Celeia Celje

18.00 do 22.00 GOSTILNA IN PIVNICA STARI PISKER

DRUŽABNI VEČERI Z ŽIVO GLASBO. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB gostilna Stari pisker, www.stari-pisker.com.

Gostilna in pivnica Stari pisker

20.00 POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA, Krekov trg

POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA: KONCERT. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: www.hotel-evropa.si.

Hotel Evropa

20.30 VODNI STOLP

CELJANI CELJANOM: PREDSTAVITEV KNJIGE "Na oni strani temnega zidu 2" in PESNIŠKE ZBIRKE "Ostrine v življenju", Čarlija Grmiča.Dogodek bo pospremljen tudi z avtorsko razstavo slik a avtorja. Vstop prost. Prireditev bo v vsakem vremenu.

Čarli Grmič

Nedelja, 17. julij

11.00 do 19.00 STARI GRAD CELJE

ŽIVA ZGODOVINA.

Zavod Celeia Celje

18.00 MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje

LIKOVNA DELAVNICA: Moje mest0. Primerno za otroke od 8. do 14. leta starosti. Zaželeni prostovoljni prispevki v višini 2 EUR/ otrok. Več: FB Društvo pedagogov.

Društvo likovnih pedagogov Celje

19.00 ATRIJ DOMA SV. JOŽEF

VEČERI V ATRIJU: ELVIS HOMAN IN TRIO. Vstop prost. Več:www.jozef.si, info@jozef.si, 059 073 800.

Dom sv. Jožef Celje

21.00 CELJSKI DOM, KREKOV TRG 3

BROADWAY I LOVE. Koncert muzikalov ob zaključku Mednarodne poletne pevske delavnice muzikala "ISSW", ki jo pripravlja in vodi baritonist in učitelj petja,

Boštjan Korošec. Na koncertu se bodo predstavili udeleženci delavnice in njihovi mentorji. Vstop prost. Več: www.vocalbkstudio.com, FB vocalbkstudio, info@vocalbkstudio.com.

Vocal BK Studio