O-STA

Bi vaše podjetje imelo predstavitev na mednarodnih sejmih v tujini? Tu je razpis!

Javna agencija RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija) je objavila javni razpis za sofinanciranje upravičenih stroškov individualnih nastopov podjetij oziroma za predstavitev na mednarodnih sejmih v tujini. Za prvo odpiranje je rok prijave 5. avgust 2016 do 13.00 ure, za drugo odpiranje v začetku februarja in za tretje odpiranje v začetku junija prihodnje leto. Upravičite lahko stroške najema in postavitve razstavnega prostora.

izobraževanje

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?

Do razpisa vam pomaga tudi dobro narejen poslovni načrt. Naš nasvet, kako naredite dobrega, vas ne stane nič!

Več informacij

Namen javnega razpisa je, preko sofinanciranja upravičenih stroškov individualnih nastopov podjetij oziroma predstavitev na mednarodnih sejmih v tujini, podjetjem povečati možnost predstavitve izdelkov/storitev mednarodni poslovni javnosti, povečati možnosti poslovnega sodelovanja podjetij s tujimi partnerji, povečati mednarodno konkurenčnost podjetij in zvišati stopnjo internacionalizacije podjetij.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Mednarodni sejem je tisti sejem, ki je vpisan v mednarodnem registru sejmov M+A ExpoDataBase ali v mednarodnem registru sejmov AUMA in ima vsaj 10 odsotni delež tujih razstavljavcev med vsemi razstavljavci.

Cilj javnega razpisa je podpreti vsaj 150 podjetij na leto pri njihovih individualnih predstavitvah na sejmih v tujini.

Predstavitev na mednarodnih sejmih: za koga?

Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo državi, ali fizične osebe, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo.

Koriščenje sredstev bo možno v letih 2016 in 2017. V obeh letih posamično sofinanciranje ne bi višje od 1.500.000 evrov, od katerega bo večina (dober milijon evrov) namenjenega za vzhodno kohezijsko regijo.

Kateri stroški se lahko upravičijo?

Upravičeni stroški, ki so predmet sofinanciranja, so:

  • stroški najema razstavnega prostora za naveden mednarodni sejem v tujini,
  • stroški postavitve in ureditve razstavnega prostor.

Upoštevajo se le upravičeni stroški tistih operacij, ki bodo dejansko izvedene. Upoštevane bodo operacije nastopa podjetja na sejmih v tujini, ki bodo izvedene in plačane znotraj obdobja upravičenosti, določenega s pogodbo o sofinanciranju operacije.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Obdobje upravičenosti stroškov se prične z datumom oddaje vloge in traja do izstavitve zahtevka za izplačilo, ki predstavlja tudi datum zaključka operacije upravičenca. Zadnji datum za izstavitev zahtevka za izplačilo je:

  • 25.12.2016 za odpiranje v letu 2016 in
  • 25.12.2017 za odpiranja v letu 2017.

Bi se radi predstavili na mednarodnem sejmu v tujini? Preverite pogoje za pridobitev sofinanciranja stroškov!

Klikni in deli

Kako se prijaviti?

Roki za oddajo vlog so:

  • za 1. odpiranje 5.8.2016 do 13.00 ure
  • za 2. odpiranje 3.2.2017 do 13.00 ure
  • za 3. odpiranje 1.6.2017 do 13.00 ure

Tretje odpiranje bo izvedeno samo v primeru, v kolikor sredstva v okviru drugega odpiranja ne bodo porabljena v celoti.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Vir: SPIRIT Slovenija
Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Javni razpisi Podjetništvo Ustanovitev podjetja Zanimivosti

Oznake Avtorski članki javni razpis mednarodni sejmi mreženje podjetništvo predstavitev na mednarodnih sejmih predstavitev zunaj Slovenije pridobivanje tujih strank SPIRIT SLovenija

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/07/11/bi-vase-podjetje-imelo-predstavitev-na-mednarodnih-sejmih-v-tujini-tu-je-razpis/