O-STA

Dohodninska napoved tudi za vse tiste, ki vam Furs izračuna ni poslal na dom

Če zavezanec za vložitev napovedi za odmero dohodnine do 15. junija 2016 na dom ni prejel informativnega izračuna dohodnine, čeprav je imel v letu 2015 dohodke, ki so obdavčeni z dohodnino, je dohodninska napoved njegova obveza, ki jo mora vložiti sam, in sicer najpozneje do 1. avgusta 2016, ne glede na višino prejetega dohodka. Napoved se vloži na finančnem uradu, v katerem je v času vložitve napovedi vpisan v davčni register.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Imate hobi, ki obeta? Na brezplačnem seminarju lahko preverite, kako s hobijem vstopiti v svet podjetništva in ga nadgraditi v dober posel!

Več informacij

Ste v preteklem letu prejeli dohodke iz tujine?

Če zavezanci dohodkov, prejetih v tujini, niso napovedali že v letu 2015, niti jih niso napovedali v ugovoru zoper informativni izračun dohodnine, morajo poskrbeti, da bo urejena dohodninska napove, sporočajo s Finančne uprave RS (Furs).

Prijava na brezplačni seminar

Odbitek tujega davka se prizna pri izračunu ali poračunu dohodnine na letni ravni le, če zavezanec uveljavlja odbitek tujega davka v ugovoru zoper informativni izračun dohodnine (ne glede na predhodno uveljavljanje tujega davka pri odmeri akontacije dohodnine) oziroma v napovedi za odmero dohodnine. K letni napovedi za odmero dohodnine je treba priložiti ustrezna dokazila o obstoju davčne obveznosti v tujini; tj. znesek davka, plačanega v tujini, osnovo za plačilo davka ter dejstvo, da je znesek davka, plačan v tujini, dokončen in dejansko plačan.

Prijava na brezplačni seminar

Stroške prehrane in prevoza v zvezi z delom v tujini mora zavezanec uveljavljati na zakonsko predpisan način, sicer izgubi pravico, t. j. najpozneje v roku za vložitev ugovora na informativni izračun dohodnine oziroma v roku za vložitev napovedi za odmero dohodnine, če mu informativni izračun ni bil izdan, to je do 1. avgusta 2016, so še zapisali na Fursu.

Dohodninska napoved za vse tiste, ki vam Furs izračuna ni poslal na dom, čeprav ste lani imeli dohodke, do 1. avgusta!

Klikni in deli

Več o dohodnini:

Prijava na brezplačni seminar

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Davki Finance Gospodarstvo Podjetništvo

Oznake Avtorski članki davčni zavezanec dobiček dohodnina dohodninska napoved FURS informativni izračun dohodnine napoved dohodnine prihodki

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/07/18/dohodninska-napoved-tudi-za-vse-tiste-ki-vam-furs-izracuna-ni-poslal-na-dom/