O-STA

Synology je predstavil Diskstation DS116

Prepričajte se o prednostih dostopa do podatkov od koderkoli in poenostavite svoje poslovanje

Ljubljana, 28.7.2016 - Podjetje Synology Inc. je predstavilo novi DiskStation DS116. Strežnik NAS s prostorom za vgradnjo enega diska poganja dvojedrni procesor z impresivnimi zmožnostmi prenosa kodiranih podatkov. Predstavlja eno boljših možnosti izbire za domače uporabnike in majhne delovne skupine, ki potrebujejo stroškovno prijazno rešitev za hrambo podatkov in bogat izbor dodatnih možnosti, kot sta na primer deljenje datotek in programska oprema za skupinsko delo.

"DS116 je odlična izbira za domače uporabnike in delovne skupine," je izjavil Jason Fan, produktni vodja pri Synology Inc. "Priloženi programski paketi prinašajo vse potrebno za izboljšanje delovne učinkovitosti. Strežniki NAS Synology so opremljeni s paleto robustnih orodij za upravljanje z datotekami, ki uporabnikom omogočajo deljenje, dostop in sinhronizacijo datotek na mobilnih in prenosnih napravah ter osebnih računalnikih, vključno z večino javnih storitev hrambe v oblaku. Z uporabo enotnega vmesnika in sodobnih programov za skupinsko delo, izboljšujejo sodelovanje v dinamčnih skupinah."

Opremljen je z 1,8 GHz dvojedrnim procesorjem, ki omogoča delovanje s hitrostjo, ki presega 112 MB/s pri zapisovanju in 111 MB/s pri branju podatkov. Po zaslugi koprocesorja za kodiranje, se DS116 ponaša z znatno hitrejšim prenosom kodiranih podatkov s hitrostjo 112 MB/s pri branju in 93 MB/s pri zapisovanju. V primerjavi s svojim predhodnikom, hitrosti predstavljata kar 241% oziroma 364% povečanje. Poleg tega pa dva vhoda USB 3.0 zagotavljata hiter prenos na široko paleto zunanjih naprav. DS116 je tudi energetsko učinkovit, saj v času dostopanja do podatkov porabi le 10,68 Vata in v času hibernacije 6,28 Vata.

DS116 upravlja DiskStation Manager (DSM), najnaprednejši in intuitiven operacijski sistem za naprave NAS. Opremljen je s širokim naborom aplikacij, ki omogočajo opravljanje različnih nalog, od varnostnega kopiranja do večpredstavnosti za domače uporabnike. Po izboru bralcev revije PC Pro je bil Synology proglašen za najboljši NAS izdelek leta -""The Best NAS Device of 2015". Po raziskavi omenjene revije je več kot četrtina pogonov NAS, ki so jih kupili njihovi bralci, izdelana v podjetju Synology, 97% pa bi se jih za enak nakup odločilo ponovno.

Za več informacij obiščite https://www.synology.com/products/DS116.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si