O-STA

Družba Calvin Klein imenovala Rafa Simonsa na mesto glavnega kreativnega direktorja

NEW YORK - Družba Calvin Klein, podružnica v polni lasti korporacije PVH Corp., je sporočila, da je s takojšnjo veljavo na mesto glavnega izvršnega direktorja imenovala Rafa Simonsa.

To pametno obvestilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. V celoti je dostopno na: http://www.businesswire.com/news/home/20160802006280/en/

Simons bo vodil kreativno strategijo družbe Calvin Klein po celem svetu za znamke Calvin Klein Collection, Calvin Klein Platinum, Calvin Klein, Calvin Klein Jeans, Calvin Klein Underwear in Calvin Klein Home. Kot glavni kreativni direktor bo Simons bdel nad vsemi vidiki oblikovanja, globalnega trženja in komunikacije ter nad vizualnimi kreativni storitvami. Njegove prve zbirke bodo predstavljene za jesensko sezono 2017.

Imenovanje Simonsa za glavnega kreativnega direktorja pomeni izvajanje nove globalne strategije, ki jo je družba Calvin Klein napovedala aprila 2016 in katere namen je združiti vse znamke Calvin Klein pod eno kreativno vizijo. Strategija je del globalnega razvoja znamke Calvin Klein, ki se je začela leta 2013 s ponovnim nakupom segmentov Calvin Klein Jeans in Calvin Klein Underwear. Medtem ko si Calvin Klein prizadeva povečati globalno prodajo znamke na 10 milijard dolarjev, je namen novega vodstva krepiti vodilni položaj znamke po vsem svetu in tlakovati pot za dolgoročno globalno rast.

"Prihod Rafa Siomonsa na mesto glavnega kreativnega direktorja za Calvin Klein pomeni veliko novo poglavje," je povedal izvršni direktor družbe Calvin Klein Steve Shiffman. "Družba že od obdobja, ko je bil z njo sam gospod Klein, ni vodil en sam kreativni vizionar in prepričan sem, da bo ta odločitev dala pospešek znamki Calvin Klein in bistveno zaznamovala njeno prihodnost. Izjemni prispevki Rafa so oblikovali in posodobili modo, kot jo vidimo danes, in pod njegovim vodstvom bo Calvin Klein še dodatno okrepil svoj položaj ene vodilni znamk življenjskega sloga na svetu."

Calvin Klein je kot del kreativne strategije za svoja oblačila in modne dodatke napovedal zaposlitev Pietera Mulierja kot kreativnega direktorja, ki bo poročal neposredno Simonsu. Mulier bo odgovoren za izvrševanje Simonsove kreativne in oblikovalske vizije za moško in žensko konfekcijo kakor tudi za oblačila in dodatke višjega ranga. Pod vodstvom Simonsa bo prav tako upravljal vse moške in ženske oblikovalske ekipe znotraj znamke Calvin Klein.

Družba Calvin Klein, ki je podružnica v polni lasti korporacije PVH Corp., je eden vodilni studijev za modni dizajn in marketing na svetu. Oblikuje in trži ženska in moška dizajnerska oblačila in široko paleto drugih izdelkov, ki se izdelujejo in tržijo po vsem svetu prek obsežne mreže licenčnih sporazumov in drugih oblik.

Med linije izdelkov pod različnimi znamkami Calvin Klein spadajo ženske obleke in kostumi, dodatki za moške obleke in po meri narejena oblačila, moška in ženska športna oblačila in kolekcije, oblačila za golf, jeans oblačila, spodnje perilo, dišave, očala, ženska rekreativna oblačila, hlačne nogavice, nogavice, obuvala, kopalke, nakit, ure, vrhnja oblačila, ročne torbice, manjši usnjeni izdelki, domača oprema (vključno s pohištvom). Več informacij je na voljo na naslovu calvinklein.com.

Korporacija PVH, ki ima več kot 130-letno zgodovino, je izjemno uspešna pri razvoju znamk in družb z bogato ameriško dediščino in je postala ena največjih svetovnih podjetij na področju oblačil. Imamo več kot 30.000 sodelavcev, ki delujejo v več kot 40 državah, in leta 2015 smo imeli osem milijard dolarjev prihodkov. Smo lastniki legendarnih znamk Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Van Heusen, IZOD, ARROW, Speedo*, Warner's in Olga in pod temi ali drugimi nacionalno ali mednarodno znanimi znamkami tržimo vrsto izdelkov.

*Licenca za znamko Speedo, dana s strani Speedo International za nedoločen čas, velja za Severno Ameriko in Karibe.

Izjava "varni pristan" v okviru zakona o pravnih postopkih za delnice v zasebni lasti iz leta 1995 (Private Securities Litigation Reform Act of 1995): Za napovedne izjave v tem sporočilu, vključno z izjavami, povezanimi z načrti, strategijami, cilji, pričakovanji in nameni korporacije PVH in njenih odvisnih družb (skupaj PVH), veljajo določila o varnem pristanu iz zakona o pravnih postopkih za delnice v zasebni lasti iz leta 1995. Vlagatelji naj vedo, da so tovrstne izjave o prihodnosti nujno podvržene tveganjem in negotovostim, ki jih pogosto ni mogoče natančno predvideti, sem pa med drugim spadajo načrti, strategije, cilji, pričakovanja in nameni PVH, ki se lahko kadarkoli spremenijo po volji družbe; ter druga tveganja in negotovosti, ki so občasno nakazane v obvestilih ameriški komisiji za vrednostne papirje in borzo.

Družba se ne zavezuje k javnemu posodabljanju katerekoli od izjav o prihodnosti, pa naj gre za prejem novih informacij, za prihodnje dogodke ali druge primere.

Uredil: Calvin Klein

Podobe: © Willy Vanderperre

Družbeni mediji: facebook.com/calvinklein; calvinklein.tumblr.com; google.com/+calvinklein; youtube.com/calvinklein; twitter.com/calvinklein; instagram.com/calvinklein; pinterest.com/calvinklein snapchat: calvinklein show yours. #mycalvins brand handle: @calvinklein

Izvorna različica je na voljo na businesswire.com na http://www.businesswire.com/news/home/20160802006280/en/

Kontakti

Calvin Klein

Pisarna za globalno komuniciranje

Rod Manley, 212-292-9795

pomočnik direktorja za globalno komuniciranje

rodmanley@ck.com

ali

Alexandra Wagner, 212-292-9794

pomočnik direktorja za korporativno komuniciranje

alexandrawagner@ck.com

ali

pisarna za komuniciranje z Evropo, Bližnjim vzhodom in Afriko (EMEA)

Denise Zamarioni, +39 02 550 50 510

pomočnica direktorja za odnose z javnostmi za EMEA

denisezamarioni@ck.com

ali

PR svetovanje

Pierre Rougier

pierre@prconsulting.net

Vir: Calvin Klein

Multimedia

Foto

Raf Simons imenovan za glavnega kreativnega direktorja pri Calvin Klein

Logo