O-STA

Nižja brezposelnost že šesti mesec zapored

Podatki Zavoda RS za zaposlovanje (ZRSZ) kažejo, da nižja brezposelnost vztraja že šesti mesec zapored. Konec julija je bilo registriranih 99.117 brezposelnih oseb, kar je 678 oseb oziroma 0,7 odstotka manj kot mesec prej, v primerjavi z julijem lani pa je bila brezposelnost nižja za 9,5 odstotka.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Bi zaslužili s hobijem ali idejo? Pridite po brezplačni nasvet!

Več informacij

V primerjavi s prejšnjim mesecem se je brezposelnost zmanjšala v enajstih od dvanajstih območnih služb ZRSZ, največ v območni službi Ptuj.

Prijava na brezplačno izobraževanje

V sedmih mesecih letošnjega leta se je zaposlilo 49.296 brezposelnih oseb, kar je 7,2 odstotka več kot v primerljivem obdobju lani.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin na 01 600 1530 ali na data@data.si!

Bogdana Rejc, Data

Do konca julija letos se je sicer na ZRSZ povprečno prijavilo 107.298 brezposelnih oseb, kar je 7,5 odstotka manj kot v primerljivem obdobju lanskega leta.

Na novo se je julija prijavilo 6.747, od tega je bilo nekaj več kot 4.000 prijavljenih zaradi izteka zaposlitev za določen čas, 636 iskalcev prve zaposlitve ter 944 trajno presežnih delavcev in stečajnikov.

Odjave iz evidence Zavoda

Od 7.425 brezposelnih oseb, ki jih je julija ZRSZ odjavil iz evidence, se je zaposlilo oziroma samozaposlilo 5.005 oseb, kar je 12,3 odstotka manj kot junija in 4,3 odstotka manj kot julija 2015.

V prvih sedmih mesecih letošnjega leta se je na Zavodu na novo prijavilo 50.978 brezposelnih oseb, kar je 4,9 odstotka manj kot lani v tem času. Prijavilo se je še 5.644 iskalcev prve zaposlitve ter 8.380 trajno presežnih delavcev in stečajnikov. V primerjavi z enakim lanskim obdobjem je odstotek vseh omenjenih letos nižji.

Nižja brezposelnost že šesti mesec zapored!

Klikni in deli

Julija je Zavod največ prostih delovnih mest sporočili za poklicne skupine čistilci, strežniki in gospodinjski pomočniki ipd. v uradih, hotelih in drugih ustanovah; vozniki težkih tovornjakov in vlačilcev; učitelji razrednega pouka.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Vir: ZRSZ

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Javni razpisi Kadri Podjetništvo Ustanovitev podjetja

Oznake aktivno prebivalstvo Avtorski članki delovna sila nižja brezposelnost območne službe ZRSZ pogodba za določen čas samozaposlitev zaposlenost zaposlitev ZRSZ

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/08/04/nizja-brezposelnost-ze-sesti-mesec-zapored/