O-STA

[Napoved dogodka]: Aktivnosti MSS ob mednarodnem dnevu mladih (12.8.2012)

Spoštovani,

vabimo vas, da se udeležite aktivnosti Mladinskega sveta Slovenije (MSS), s katerim bomo obeležili mednarodni dan mladih. Potekale bodo

v petek, 12. avgusta 2016, od 12. ure naprej,

na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Ob 12. uri bomo izvedli posebno različico igre "Človek, ne jezi se", katere namen je na inovativen način - skozi igro - mladim, odločevalcem in širši javnosti predstaviti teme s področja avtonomije mladih, mladinskega dela in predstaviti položaj mladih v Sloveniji. V igri bodo sodelovale 4 ekipe, ki bodo sestavljene iz predstavnikov Vlade RS in poslancev Državnega Zbora ter predstavnikov mladih in nacionalnih mladinskih organizacij.

Ob 13. uri, po zaključku igre "Človek, ne jezi se", bo sledila novinarska konferenca, na kateri bomo predstavili pilotni indeks mladih v Sloveniji. Posebnost indeksa je, da prikazuje položaj mladih v primerjavi z odraslo populacijo. Z njim želimo opozoriti na nujnost sistematičnega spremljanja položaja mladih, da lahko primerno načrtujemo ukrepe na različnih področjih, ki vplivajo na življenja mladih, od zaposlovanja in stanovanjske politike, do izobraževanja, participacije, zdravja in kulture.

Organizacija združenih narodov je leta 2000 razglasila 12. avgust za mednarodni dan mladih, z namenom osveščanja in opozarjanju javnosti in institucij na položaj, vlogo, pravice in dolžnosti ter probleme mladih in razpravljanju o vprašanjih, ki zadevajo mlade po vsem svetu.

Na novinarski konferenci bo sodelovalo vodstvo Mladinskega sveta Slovenije.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na pr@mss.si ali na 041 897 616 (Borut Cink).

Vljudno vabljeni!

Mladinski svet Slovenije