O-STA

Jutri se začenja Evropski teden mobilnosti

Slogan letošnjega evropskega tedna mobilnosti, ki bo potekal od 16. do 22. septembra, je "Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost". Vsi si želimo učinkovit prometni sistem, takšen, ki bi potnikom in tovoru omogočal hitro, varno in ekonomično premikanje, pri tem pa čim manj škodoval okolju in našemu zdravju.

V Velenju bomo tudi letos pripravili številne dogodke, s katerimi bomo obeležili Evropski teden mobilnosti, in sicer bo jutri, v petek, 16. septembra, bo od 9. do 14. ure na Jenkovi cesti potekala osrednja prireditev "Dan brez avtomobila". Organizirali bomo risanje s kredo, likovne ustvarjalne delavnice za najmlajše in osnovnošolce, gibalni poligon, poligon "Kolesar", simulator varne vožnje, mini nogomet, badminton, odbojko, na ogled bo ulična lutkovna predstava Lutkovnega gledališča Velenje, avtobus Lokalc, električni kombi ter stojnica Centra ponovne uporabe. Za osnovnošolke in vrtčevske otroke bomo pripravili delavnici "Parkirišče postane igrišče" in "Načrtovanje trajnostne mobilnosti", otroci Osnovne šole Antona Aškerca pa bodo pripravili atletski poligon in pevski nastop.

Zavod KSSENA bo predstavil projekte, ki jih vodi oziroma v njih sodeluje ter električni avtomobil, svoje dejavnosti pa bodo predstavili Šolski center Velenje, Medpodjetniški izobraževalni center in Klub starodobnikov na kolesih iz Šentjurja. V sodelovanju z Mladinskim centrom Velenje bomo pripravili ustvarjalnico z naslovom "Podari kolo - prijazno bo zelo". Prireditve "Dan brez avtomobila" pa se bo s kolesom udeležila tudi Pika Nogavička.

Jenkova cesta bo zaradi prireditve "Dan brez avtomobila" 16. septembra zaprta od 7. do 15. ure. Prosimo za razumevanje!

Od 19. septembra do 23. septembra v sodelovanju s Festivalom Velenje organiziramo akcijo "S KOLESOM NA PIKO. Vabljeni, da se pridružite organizirani vožnji (smer Titov trg- Restavracija Jezero ob 16. uri; smer Restavracija Jezero-Titov trg ob 18.30). Pika za kolesa zagotavlja brezplačno parkirišče!

V soboto, 17. septembra, bomo v sodelovanju s Planinskim društvom Velenje ob 8. uri organizirali 5. Pohod in rekreativno kolesarjenje na Paški Kozjak. Zbirno mesto bo pri Gasilskem domu Šalek od 7.30 do 8. ure. V primeru dežja prireditev odpade.

V primeru slabega vremena prireditve v sklopu Evropskega tedna mobilnosti ODPADEJO!

Prijazno vabljeni, da se udeležite katerega od dogodkov in vsaj v "Evropskem tednu mobilnosti" kot prevozno sredstvo izberete kolo ali se odločite za vožnjo z "Lokalcem"!


Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje