O-STA

Tretji Dan odprtih vrat UL FGG obiskalo preko 750 dijakov in osnovnošolcev

Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani je v četrtek, 20. oktobra, potekal že 3. Dan odprtih vrat, ki pa se je zaradi velikega zanimanja nadaljeval tudi v petek, 21. oktobra. Dogodek je iz leta v leto uspešnejši, saj so na fakulteti pozdravili preko 750 dijakov in osnovnošolcev, ki so prišli iz dvanajstih šol in so na UL FGG raziskovali zanimiv in živahen svet gradbeništva, vodarstva, okoljskega inženirstva, geodezije, stavbarstva in prostorskega načrtovanja. Na fakulteti so jih pričakali s kar 16 različnimi delavnicami, eksperimenti in predstavitvami.

Preko zanimivega dogajanja predstavljen pester študij na UL FGG

Kot pravi slogan fakultete, Prihodnost je treba še zgraditi, se na fakulteti zavedajo, da to velja tudi za mlade obiskovalce, ki gradijo vsak svojo prihodnost. Zato so na Dnevu odprtih vrat poskrbeli, da so mladim, ki se odločajo za študij in poklic, predstavili vsa zanimiva področja ter dejavnosti, ki jim ga študij na UL FGG ponuja. Slednji obsega številna področja - od tega, kako ravnati z odpadki, pa do podnebnih sprememb, potresne varnosti, satelitske navigacije, urejevanja naselij in še in še. Fakulteta je tako preko interaktivnih eksperimentov, delavnic in prikazov obiskovalcem predstavila delček snovi iz svojih študijskih programov: gradbeništvo, geodezijo in geoinformatiko, prostorsko načrtovanje, okoljsko gradbeništvo in stavbarstvo.

Mladi z vse Slovenije pred istim izzivom

Obiskovalci so si med drugim lahko ogledali posledice nepravilne gradnje med preteklimi potresi, gradili mostove, proučevali model podtalnice in se celo udeležili orientacijskega teka. Zagotovo so jih navdušila različna področja, ki jim bodo pomagala pri odločitvi, kateri študij in poklic izbrati: "Pomembno je, da mladim pokažemo vse možnosti, ki so jim na voljo in jim s tem pomagamo pri eni najbolj pomembnih odločitev na njihovi življenjski poti. Tudi letos smo jim raznolike vsebine predstavili na zanimive, interaktivne načine in upamo, da smo jim tako v oporo pri njihovi odločitvi o nadaljnjem študiju in izbiri karierne poti." je povedal dekan fakultete prof. dr. Matjaž Mikoš, ki je obiskovalce tudi pričakal in jih nagovoril. Na UL FGG pa bo pestro tudi v prihodnje, saj jih bo do konca leta obiskalo še 12 osnovnih in srednjih šol, za katere pripravljajo celodnevne aktivnosti v obliki tehniškega dneva.