O-STA

9. Dnevi podjetništva: Delo v tujini - kaj ima od tega podjetje in kaj zaposleni

Kot prvo izmed 12 brezplačnih predavanj na 9. Dnevih podjetništva se bo zvrstilo predavanje Delo v tujini - kaj ima od tega podjetje in kaj zaposleni. Veste, kakšna je mednarodna obdavčitev slovenskih rezidentov, ki so zaposleni v tujini pri slovenskemu ali tujemu delodajalcu? V čem pa se razlikuje z napotenim delom?

Se vidimo v torek, 8. novembra ob 8.45 v Tehnološkem parku?

Pridružite se nam lahko prav vsi - podjetniki, študenti in vsi drugi, ki nameravate enkrat vstopiti v podjetništvo, saj se uspeh skriva prav v podjetniškem znanju.

Program in prijava na 9. Dneve podjetništva

Delo v tujini?

V Sloveniji se veliko posameznikov odloča za delo v tujini, pa naj gre za zaposlitev pri slovenskem ali tujem delodajalcu. Nekateri se iz Slovenije izselijo, drugi pa pri opravljanju svojega dela še vedno živijo v Sloveniji. Veste, kakšna je mednarodna obdavčitev slovenskih rezidentov, ki so zaposleni v tujini pri slovenskemu ali tujem delodajalcu? Pojasnili bomo, kdo je slovenski davčni rezident in kaj pomeni obdavčitev fizične osebe po načelu svetovnega dohodka. Dotaknili se bomo tudi načina napovedovanja dohodkov iz tujine ter tega, kako se izogniti dvojni obdavčitvi ter kaj vse znižuje davčno osnovo.

Predaval bo Jure Filip, ki v podjetju Data vsakodnevno skrbi za najzahtevnejša vprašanja podjetnikov s področja financ, davkov in računovodstva. Doslej je izvedel tudi že več kot 250 seminarjev in se na njih srečal z najrazličnejšimi podjetniškimi zagatami.

Program in prijava na 9. Dneve podjetništva

Detaširani delavci - delavci, napoteni na delo v tujino

Širjenje poslovanja slovenskih podjetij na mednarodne trge je privedlo tudi do novih izzivov, kako pravilno ravnati z zaposlenimi oziroma kako se spopasti s postopki pri t. i. napotenih delavcih. Kdaj gre (le) za službeno pot in kdaj za napotitev na delo? Kaj so prednosti in slabosti ene ali druge opcije? Katere obveznosti ima podjetje v državi sedeža za napotene delavce in katere v državi, kjer se delo dejansko opravlja? Kateri dodatki pripadajo zaposlenemu, ki je napoten na delo v tujino?

Mi že odštevamo do 9. Dnevov podjetništva! O delu v tujini bomo govorili prvi dan brezplačnega dogodka!

Klikni in deli

Predavla bo Sabina Dimnik, strokovna svetovalka z zavidljivim izkušnjami s področja računovodstva in davkov, ki v podjetju Data že 21 let sodeluje s podjetniki in jim pomaga pri razvoju njihovih podjetij. Svoje strokovno znanje deli s strankami, znotraj podjetja in na številnih predavanjih in seminarjih, redno pa pripravlja tudi strokovne članke v novicah podjetja Data.

Prijave se hitro polnijo, saj je število mest omejeno, udeležba na vseh 12 predavanjih pa je brezplačna!

Program in prijava na 9. Dneve podjetništva

Aktivnost sofinancirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Podjetništvo Pravo Ustanovitev d.o.o. Ustanovitev podjetja Ustanovitev s.p.

Oznake 9. Dnevi podjetništva Avtorski članki brezplačna izobraževanja Data dataširani delavci delo v tujini dobra ideja kava napoteni delavci podjetništvo službena pot Tehnološki park Ljubljana

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/10/20/9-dnevi-podjetnistva-delo-v-tujini-kaj-ima-od-tega-podjetje-kaj-zaposleni/