O-STA

Ali imam lahko d. o. o. z normiranimi odhodki?

Spraševali ste nas, če ima lahko podjetnik družbe z omejeno odgovornostjo normirane stroške, torej, ali obstaja d. o. o. z normiranimi odhodki? Seveda, obstaja.

izobraževanje

Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?

Kdaj, kako, komu in zakaj se splača biti normiranec?

Več informacij

Ena najpomembnejših odločitev oseb ob registraciji podjetja je ugotavljanje davčne osnove (opravljanje dejavnosti dejanskih prihodkov in odhodkov ali pa opravljanje dejavnosti na podlagi normiranih odhodkov). To odločitev morajo vsi podjetniki sprejeti že ob registraciji ali pa najpozneje v osmih dneh od vpisa v Poslovni register Slovenije.

Prijava na izobraževanje

Kdo je lahko "normiran"?

Normiranost pomeni drugačen način poslovanja. Podjetnik lahko z normiranimi odhodki posluje v vseh oblikah, torej če ima navadni s. p., popoldanskega, ali pa družbo z omejeno odgovornostjo. Že sama beseda "norma", iz česar beseda "normiranost" izhaja, nam pove, da je podjetnik pri poslovanju z nečim omejen oziroma določen.

Potrebujete davčno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Omejen je s tem, da prihodki na letni ravni ne presegajo 50 oziroma 100 tisoč evrov. 50.000 evrov je meja v primeru, da podjetje nima nobenega zaposlenega, vključno s samostojnim podjetnikom (velja za navadni s. p.), za polni delovni čas in vsaj pet mesecev v letu. Če je v katerikoli obliki podjetja kdorkoli zaposlen za polni delovni čas in več kot 5 mesecev v koledarskem letu, je meja, do katere lahko podjetje posluje na podlagi normiranih odhodkov, 100.000 evrov prihodkov.

Prijava na izobraževanje

Odločitev za katero koli obliko ugotavljanja davčne osnove mora biti zelo preudarna, saj to vpliva na višino mesečnega (ali trimesečnega) plačila akontacije dohodnine. Poleg tega se lahko oblika ugotavljanja davčne osnove zamenja le z novim davčnim letom.

Ali imam lahko d. o. o. z normiranimi odhodki?

Klikni in deli

Davčni obračun za normirance

Ob koncu poslovnega pa imajo obveznosti tudi samostojni podjetniki in podjetja, ki poslujejo kot t. i. normiranci, torej na podlagi normiranih odhodkov.

Oddati morajo davčni obračun in določiti zavarovalno osnovo za prihodnje poslovno leto. Mnogi vodite svoje knjigovodstvo sami, a ste v dvomih, kako pripraviti davčni obračun. Mi vam ponujamo spodnjo rešitev!

izobraževanje

Davčni obračun za normirance

Normiranci, tudi vi morate ob koncu leta oddati davčni obračun!

Več informacij

Prijava na delavnico Davčni obračun za normirance

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Davki Finance Gospodarstvo Kadri Podjetniške novice Podjetništvo Ustanovitev d.o.o. Ustanovitev podjetja Zanimivosti

Oznake Avtorski članki d. o. o. z normiranimi odhodki d.o.o. davčni obračun družba z omejeno odgovornostjo normiranec normirani odhodki

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/10/21/ali-imam-lahko-d-o-o-z-normiranimi-odhodki/