O-STA

Nacionalni inštitut za biologijo vabi na predavanje: "CHO cells 1950s to today - The story of cells, genetics and products that generated an entire industry",

Nacionalni inštitut za biologijo Vas vabi, da se udeležite predavanja:

"CHO cells 1950s to today - The story of cells, genetics and products that generated an entire industry",

ki ga bo predstavil

Dr. Florian M. Wurm
CEO ExcellGene SA, Monthey, Switzerland

Predavanje bo potekalo v četrtek, 24.11.2016, ob 10. uri,
v Biološkem središču, Večna pot 111, v Ljubljani, v predavalnici B3.

Povzetek predavanja:

Dr. Florian M. Wurm je leta 1979 doktoriral iz biologije in molekularne genetike. Prvih 15 let svoje kariere je posvetil delu v industriji (Behringwerke AG in Genentech Inc), kjer je bil vključen v razvoj proizvodov z visoko vrednostjo (Herceptin® - protitelo proti raku dojk, Pulmozyme® - cistična fibroza in TNKase TPA® - močno trombolitično sredstvo). Leta 1995 je bil imenovan za profesorja biotehnologije na Švicarskem državnem inštitutu za tehnologijo (EPFL), kjer je vodil raziskave procesov z živalskimi celicami v bioreaktorjih. Leta 2001 je ustanovil biotehnološko podjetje ExcellGene SA, ki razvija inovativne tehnologije in proizvodne procese za produkcijo proteinov v celicah CHO, HEK-293 ter celicah insektov.

Predaval bo o zgodovini ovarijskih celic kitajskega hrčka (CHO), ki so postale gostitelj za tone različnih biofarmacevtskih produktov. Globalnih market njihovih produktov je dandanes vreden več kot 60 milijard dolarjev. V predavanju bo izpostavil vidike genov, vektorjev, genetike, kromosomov, bioreaktorjev, procesov in produktov, ki generirajo celotno industrijo.

Vljudno vabljeni!

Predavanje bo v angleškem jeziku.