O-STA

László Pelle nastopil funkcijo člana uprave NLB

26. oktober 2016

26. oktobra, je László Pelle po predhodni pridobitvi dovoljenja za opravljanje funkcije člana uprave NLB nastopil funkcijo s petletnim mandatom. Pristojen je za področje operativnega poslovanja (COO), kamor poleg IT področja in nabave spadajo tudi zaledni deli banke.


László Pelle prevzema funkcijo COO ravno v trenutku, ko je NLB v fazi posodobitve in nadgradnje informacijskih sistemov, s čimer bo NLB Skupina zagotovila vitkejšo, agilnejšo in stroškovno učinkovitejšo informacijsko arhitekturo. Slednja je ključnega pomena za izvedbo načrtovanega programa digitalne transformacije banke.

László Pelle je magistriral iz elektrotehnike na Tehnični univerzi v Budimpešti. V NLB je prišel iz Erste Bank, druge največje univerzalne banke na Madžarskem, kjer je opravljal funkcijo COO zadnjih šest let. Ima več kot dvajset let izkušenj na področju bančništva, prenove in racionalizacije procesov ter poenostavitve osrednjih (core) bančnih produktov. Deloval je tudi na področju centralizacije, integracije in harmonizacije IT sistemov ter postavitve sodobnih tehnoloških platform, prilagojenih poslovnim potrebam in izzivom. Med drugim je izkušnje pridobival tudi v HSBC CEE na Češkem in v skupini Citibank na Madžarskem, v Singapurju in na Poljskem.

NLB Korporativno komuniciranje

Vsa sporočila za javnost