O-STA

So bele strmine vaša strast? Postanite učitelj smučanja!

Prihaja začetek smučarske sezone in s tem nova priložnost za zaslužek in podjetniško udejstvovanje za vse tiste, ki vas zanima, kako postati učitelj smučanja! Popularnost dejavnosti je v zadnjem času v porastu zaradi zanimanja smučarskih centrov v tujini za slovenske smučarske inštruktorje. Tako postaja vse bolj zanimiva za vse, storitveno naravnane podjetnike-športnike.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Sama zamisel o poslu vam dobička ne bo prinesla, z njo boste pričeli služiti, ko boste prešli od razmišljanja k dejanjem!

Več informacij

So bele strmine vaša strast? Postanite učitelj smučanja!

Dejavnost spada pod dejavnost "Izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju športa in rekreacije" (SKD 85.510), ki sicer zajema delovanje inštruktorjev, trenerjev in podobno. Tako jo registrira lahko nekdo, ki poučuje smučanje, je športni inštruktor ali profesionalen športni trener.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Samo poučevanje je lahko bodisi formalno organizirano ali ne, ter lahko poteka tako za skupine kot tudi za posameznike. Lahko zajema tudi obliko občasnih inštrukcij, sezonske šole, tečaja ali tabora z nastavitvijo.

Za to dejavnost boste potrebovali licenco

Dodajanje te dejavnosti, "Izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju športa in rekreacije" (SKD 85.510), na seznam tistih, ki jih opravlja vaš s. p. ni problematičen, a morate za specifično izobraževanje znotraj dejavnosti, npr. učitelj smučanja 1. stopnje, imeti opravljeno ustrezno licenco ali določeno izobrazbo. Za usposabljanja za pridobitev licence za učitelje smučanja je pristojno Združenje učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije (ZUTS Slovenije), ki deluje pod okriljem Smučarske zveze Slovenije - Združenja smučarskih panog, razen na 1. nivoju, ki ga izvajajo smučarska društva in klubi, ki so kot osnovne organizacije povezani v ZUTS Slovenije.

Področje licenciranja strokovno ureja Pravilnik o licenciranju strokovnih smučarskih kadrov vseh pojavnih oblik smučanja, nordijske hoje in teka ter nordijskega rolanja in rolkanja.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Sorodne dejavnosti

Trenerji smučanja običajno uvrstijo več dejavnosti med svoje športne aktivnosti v okviru svojega podjetja. Tako lahko opravljajo tudi dejavnost Druge športne dejavnosti (93.190), ki vključuje organizacijo raznoraznih športnih dogodkov, lahko opravlja nalogo sodnika ali časomerilca na tekmovanju ali aktivnosti povezane s promocijo športnih dogodkov.

V primeru, da organizirajo svojo šolo smučanja, lahko svoj zaslužek povečajo tudi z izposojo smučarske opreme. V takem primeru morajo med dejavnostmi svojega podjetja uvrstiti tudi šifro dejavnosti Dajanje športne opreme v najem in zakup (SKD 77.210).

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, Data

Podjetniki smučarji se lahko na smučišču angažirajo kot animatorji družabnega življenja in za mladež, ki jim jo zaupajo v varstvo starši, pripravijo zanimive dogodke na snegu (izdelava sneženega moža, kepanje in izdelovanje iglujev ...). V takem primeru bo potrebna registracija dejavnosti "Druge storitvene dejavnosti, drugje nerazvrščene" (SKD 96.090).

Pri dodajanju dejavnosti razmišljajte "out of the box"

Še bolj kreativni in ekstremni trenerji bi lahko svoje podvige ali inštrukcije zabeležili in zrežirali v video produkciji ter v času nove tehnološke revolucije seveda tržili preko spleta. Ti bi morali imeti tudi dejavnosti kot so "Produkcija filmov, video filmov, televizijskih oddaj" (SKD 59.110), "Post produkcijske dejavnosti pri izdelavi filmov, video filmov, televizijskih" (SKD 59.120) in najbolj iznajdljivi ali "kick-start friendly" lahko tudi "Distribucija filmov, video filmov, televizijskih oddaj" (SKD 59.130).

Prijava na brezplačno izobraževanje

Ste storitveno naravnani podjetniki-športnik? Postanite učitelj smučanja!

Klikni in deli

Napotitev v tujino

Ker je povečano povpraševanje pri zaposlovanju slovenskih smučarskih inštruktorjev v tujini, veliko strank, bodočih podjetnikov smučarjev, sprašuje, kako je z napotitvijo v tujino po odpiranju s. p.

Ta je enostavna, možna pa šele po 60 polnih zaporednih dneh plačevanja prispevkov (brez prekinitve). V primeru odprtja družbe z omejeno odgovornostjo je postopek krajši, saj zahteva 30 polnih dni. Postopek napotitve v tujino zahteva pred napotitvijo pridobitev potrdila o predpisih o socialni varnosti, torej A1 obrazca.

Smo v vas prebudili željo po podjetništvu? Registracija želene oblike podjetja, s. p. ali d. o. o., je na VEM točki DATA brezplačna, hitra in enostavna! Pokličite naše podjetniške svetovalce na 01 600 1530 ali jim pišite na data@data.si ter se dogovorite za individualni termin!

Prijava na brezplačno izobraževanje

Pripravil: Rok Gros, Data d. o. o.

Aktivnost se izvaja v okviru projekta "VEM 2016 in 2017", ki ga financirajo SPIRIT Slovenija, Javna agencija, RS, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropski sklad za regionalni razvoj.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Kadri Podjetništvo Ustanovitev d.o.o. Ustanovitev podjetja Ustanovitev s.p. Zakonodaja Zanimivosti

Oznake dejavnosti gore licenca SKD 208 smučanje šport učitelj smučajnja

POVEZAVA: