O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Obisk delegacije iz Senegala

Velenje, 27. oktober 2016 - Danes dopoldan je podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol v mestni hiši sprejel osemčlansko delegacijo iz afriške države Senegal.

Delegacijo, ki jo sestavljajo župani, direktorji in potencialni investitorji, je vodil Amadou Thiaw, župan mesta Tassette in izvršni direktor nacionalnega programa lokalnega razvoja.

Na sprejemu je podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol gostom zaželel dobrodošlico, v nadaljevanju pa je vodja Urada za razvoj in investicije Alenka Rednjak predstavila delovanje občinske uprave, značilnosti mesta, uspešne projekte in načrtovane investicije.

Župan senegalskega mesta Tassette Amadou Thiaw se je zahvalil za prisrčen sprejem in zanimivo predstavitev ter izrazil navdušenje nad organiziranostjo lokalne skupnosti in urejeno podobo mesta. Povedal je, da se v Senegalu pripravljajo na reorganizacijo lokalne samouprave in da prav zaradi tega želijo pridobiti čim več informacij o primerih dobrih praks.

Delegacija iz Senegala se je iz mestne hiše odpravila na ogled mesta Velenje. V nadaljevanju obiska pa si bodo ogledali tudi Razstavno-prodajni salon Gorenja ter velenjsko televizijo, ki je obisk tudi organizirala.

Popoldan bo v Hotelu Paka potekala predstavitev velenjskih podjetij, ki želijo s svojo ponudbo prodreti na afriški trg.