O-STA

Slovenija v Amsterdamu na vodilnem evropskem sejmu

Slovenija je bila v oktobru zastopana na Nizozemskem, kjer je potekal vodilni evropski sejem MRO Europe. Tam se je namreč 19. in 20. oktobra predstavilo gorenjsko podjetje Adria Tehnika, ki vztrajno dokazuje, da je odličen partner v hitri tekmi na tleh in posledično v zraku. Na razstavnem prostoru sejma je med preko 400 razstavljalci pozornost pritegnilo s svojimi storitvami, poskrbeli pa so tudi za kulinarično popotovanje. Obiskovalci so med klepetom o njihovih storitvah namreč lahko poskusili slovenske dobrote in so bili še posebej navdušeni nad kranjsko klobaso.

Kot je povedal glavni izvršni direktor Adria Tehnike Maksimiljan Pele, je vodilni evropski sejem s področja MRO - vzdrževanja, popravil in obnove letal - združil najpomembnejše akterje te industrije, zato je prav, da se jim je pridružilo tudi podjetje Adria Tehnika. "Dogodek je povezal glavne letalske prevoznike, operaterje, dobavitelje, proizvajalce originalne opreme, ponudnike vzdrževanja letal in strokovnjake iz industrije, ki skupaj raziskujemo in oblikujemo področje vzdrževanja letal. Srečali smo se s poslovnimi partnerji, se mrežili in spoznavali nove potencialne stranke," je še dodal Pele. Dogodka se je udeležilo preko 7.000 obiskovalcev iz 91 držav, ki so imeli priložnost spoznati novega MRO partnerja in okusiti slovenske dobrote.

Adria Tehnika sicer sodeluje s številnimi svetovnimi letalskimi družbami, ki jim je v pomoč z vzdrževanjem, podporo, odpravljanjem napak in poškodb. V letošnjem letu so podaljšali pogodbo pooblaščene vzdrževalne organizacije s kanadskim proizvajalcem letal Bombardier, z britanskim letalskim prevoznikom easyJet pa so podpisali pogodbo o dvoletnem sodelovanju na področju del v potniški kabini.