O-STA

Dijaki so prisluhnili izkušnjam izjemnih sogovorcev

Z novim šolskim letom mnogi dijaki spet resneje razmišljajo o svoji prihodnosti in se odločajo glede študija ter poklica. V sredo, 26. oktobra, ob 10:45, je na Gimnaziji Jurija Vege v Idriji potekala okrogla miza, na kateri so dijaki lahko prisluhnili izkušnjam različnih strokovnjakov in izkušenih direktorjev. Med njimi je bil tudi Uroš Rozman, mag. prost. planiranja s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, prejemnik Univerzitetne Prešernove nagrade za magistrsko delo. Dogodek je potekal v okviru projekta Inženirke in inženirji bomo!, častni pokrovitelj projekta pa je predsednik RS Borut Pahor.

Več glav več ve

Da bi dijaki dobili kar največ različnih informacij ter razširili svoja obzorja, bodo svoje izkušnje in napake na okrogli mizi delili sogovorniki z različnih področij:

- Eva Cvelbar Primožič, izvršna direktorica za kadre v podjetju Kolektor Group

- Matej Potokar, generalni direktor Microsoftove skupine za storitve v regiji Zahodne Evrope

- Mag. Anton Petrič, direktor podjetja CISCO Slovenija

- Mojca Podržaj, strokovna sodelavka Združenja Manager

- Uroš Rozman, mag. prost. planiranja s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, prejemnik Univerzitetne Prešernove nagrade za magistrsko delo prostorske umestitve Dravske kolesarske poti

Slednji je še posebno dober vzor za to, kako se že med samim študijem posvetiti svojemu zanimanju, kako uresničiti svoje zamisli in tudi z njimi nadaljevati svojo poklicno pot. Uroš Rozman se je namreč še kot študent Fakultete za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani odločil, da bo z izdelavo magistrske naloge pomagal pri umeščanju Dravske kolesarske poti, o vzpostavitvi katere se je govorilo že od leta 1999. Tako je prvič po 15 letih izdelal strokovno podlago enotne umestitve v prostor na celotni dolžini 150 kilometrov med Dravogradom in Središčem ob Dravi, za svojo nalogo je prejel Univerzitetno Prešernovo nagrado, z vsakim dnem pa je bližje tudi izvedba samega projekta.

Dijaki so tako zagotovo lahko prisluhnili pestrim izkušnjam in življenjskim zgodbam ter bodo z njihovo pomočjo oblikovali svojo prihodnost.