O-STA

HPE Network Capture Express 3.0

3.11.2016
HPE, oddelek zadolžen za varnostne rešitve HP Enterprise Software - Security, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

predstavljata brezplačno aplikacijo za merjenje odzivnosti vaše aplikacije ali spletne strani na prenosnih napravah z operacijskimi sistemi Android ali iOS. Tukaj sta povezavi, s katerih si jo lahko prenesete:

· Google Play

· iTunes store

Eno od področij, na katerih je HPE zelo aktiven, je spremljanje delovanja in odzivnosti omrežij in aplikacij. Ta aplikacija je samo en majhen delček v celotnem naboru orodij, ki so na razpolago na tem področju. Aplikacija lahko izmeri delovanje omrežja, pomeni izmeri prenosno hitrost (bandwidth) ter zakasnitev in izgubo paketov (latency, packet loss) ne glede na to kje se nahaja vaša preko spleta dostopna aplikacija in ne glede na omrežje, v katerega ste tokom merjenja priključeni s prenosno napravo (WiFi, LTE, 4G).

Uporaba je zelo enostavna. Takoj, ko jo poženete, lahko pričnete s testom, vse kar je treba, je vnesti testni URL, katerega odzivnost želite preizkusiti (v primeru na slikah je to www.hpe.com), nato pa kliknete na velik gumb za start merjenja. Pred tem lahko v nastavitvah izberete kako dolgo bo merjenje trajalo, privzeta opcija je 2 minuti, na voljo pa so še 1, 3, 5 ter 15 minut. Že med merjenjem se na uporabniškem vmesniku aplikacije sproti izpisujejo vmesni rezultati, kot je vidno na prvi sliki, na koncu pa dobimo celotno poročilo, ki vsebuje - podatke o omrežju, v katerega je priključena prenosna naprava, iz katere smo merili, najmanjšo, povprečno in največjo prenosno hitrost, graf zakasnitev z najmanjšo, povprečno ter največjo izmerjeno zakasnitvijo, ter tudi podatke o izgubi podatkovnih paketov v omrežju, ki pa jih v tem primeru ni bilo.

Končne rezultate si lahko neposredno iz aplikacije pošljemo tudi po elektronski pošti na poljubni naslov. V prejetem sporočilu, sestavljenem iz teksta in zaslonskega posnetka, bo tudi dnevniška datoteka, katero je mogoče uporabiti za ponavljanje testiranja, ali naložiti v skriptna in druga HPE orodja iz področja meritev odzivnosti.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://community.hpe.com/t5/All-About-the-Apps/Network-Capture-Express-v3-0-Now-Available-Explore-your-real/ba-p/6888791#.WBMejtJ96ix

### ### ###

O podjetju Hewlett Packard Enterprise in oddelku HP Enterprise Security

Podjetje Hewlett Packard Enterprise je nastalo leta 2015 z razcepitvijo davnega leta 1939 ustanovljene korporacije Hewlett Packard na dva dela. HPE je v storitve za podjetja usmerjen dobavitelj, z naslednjimi oddelki - Enterprise Group (strežniki, shramba podatkov, omrežja, svetovanje in podpora), Enterprise Services, Software ter Financial Services. Varnostne rešitve spadajo pod oddelek Software, čeprav so nekatere med njimi na razpolago tudi kot vnaprej nameščene naprave.

Več o HP Enterprise Security najdete na spletnih straneh: https://www.hpe.com/us/en/home.html#

Dodatne informacije:
Daniel Bednjički, projektni vodja
daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com