O-STA

Ali naj registriram podjetje? Seveda, saj mi vzame le pol ure!

Ali naj registriram podjetje ali ne, to je zda vprašanje! Če imate dobro podjetniško idejo, ste seznanjeni s tem, kaj vam samozaposlitev prinaša in imate izbrano unikatno ime za vaše podjetje, potem vabljeni na VEM točko DATA. Tu vam naši podjetniški svetovalci v roku pol ure registrirajo podjetje, vam svetujejo ob ustanovitvi, povedo, kakšne so vaše obveznosti in točno določijo vašo dejavnost glede na Standarno klasifikacijo dejavnosti. Veste, kakšni bodo ob prvem vpisu v Poslovni register Slovenije vaši prispevki?

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Kako registriram podjetje? Mi vemo - in vam brezplačno to povemo!

Več informacij

Podjetje lahko na naši VEM točki, z našimi usposobljenimi referenti, registrirate že v pičle pol ure! Če odpirate popoldanski s. p., pa je čas registracije lahko tudi za polovico krajši. Veste, da za registracijo ne potrebujete nikakršnih papirjev - zgolj vaš osebni dokument?

Preden se posla lotite, vam brezplačno povemo vse, kar morate vedeti pred registracijo podjetja ali samostojne dejavnosti!

Pohitite po brezplačen nasvet pred registracijo podjetja!

Sam postopek na VEM točki za izpolnjevanje dokumentacije (postopek je voden, pri tem vam pomaga referent) za popoldanski s. p. traja med 15 in 30 minut, za redni s. p. 30 minut, pri d. o. o. pa prav tako 30 minut. V tem času izpolnite vso dokumentacijo, ki jo potrebujete za registracijo izbrane oblike dejavnosti ali odprtje podjetja.

Ko ste se že odločili za vstop v podjetništvo, je sam postopek registracije podjetja ali samostojne dejavnosti hiter, enostaven in brezplačen. In kaj moram, če registriram podjetje, vedeti najprej?

Podjetje lahko registrirate v pičle pol ure! Na Dati gre hitro, enostavno in zastoj!

Klikni in deli

Vedeti morate, da fizična oseba, ki se odloči postati samostojni podjetnik, do svoje dejavnosti uradno pride v roku treh dni, do družbe z omejeno odgovornostjo pa v roku enega tedna. Odkar obstajajo državne točke VEM , za katero ima tudi Data ves čas njihovega obstoja vsa pooblastila, je birokracija na poti do uspeha mnogo krajša kot je bila pred tem!

Pohitite po brezplačen nasvet pred registracijo podjetja!

Kaj vse še morate vedeti ob registraciji podjetja? Več si lahko preberete tudi tukaj.

Naj registriram s. p. ali d. o. o.?

Ko se bodoči podjetnik odloča, ali bo ustanovil s. p. ali d. o. o. si mora postaviti nekaj vprašanj. Koliko kapitala imam? Koliko odgovornosti nameravam prevzeti nase osebno? Ali nameravam posel širiti? Bom zaposloval? Ali bom opravljal storitve za maloštevilne stranke? Nepomembno ni niti to, katero dejavnost namerava bodoči podjetnik opravljati. V nadaljevanju navajamo nekaj osnovnih razlik med s. p. in d. o. o.

Pohitite po brezplačen nasvet pred registracijo podjetja!

Prikaži

zapisov

Išči:

Uredi
S. P.D. O. O.
Osebna odgovornostDA (odgovarjate z vsem svojim premoženjem)NE (odgovarjate le z vloženim kapitalom). Razmislite o tem, koliko odgovornosti ste pripravljeni nositi, saj ste kot s. p. absolutno odgovorni in odgovarjate z vsem svojim premoženjem, medtem ko odgovarjate v gospodarski družbi le z vloženim kapitalom oziroma z lastnino družbe.
Osnovni kapitalNi potreben7.500 evrov (lahko v denarju, v sredstvih ali poljubno kombinirano)
Ustanovitveni stroškiBrezplačnoEnostavni postopek (kapital v denarju) brezplačno
Zahtevni postopek (kapital v sredstvih): pri notarju po notarski tarifi
Obdavčitev dobička16 %, 27 %, 41 % in 50 % (dohodninska lestvica)Davek od dohodkov pravnih oseb - enotna davčna stopnja; 17 %. Dodatno se plača 25 % davek, v kolikor želite dobiček preliti v svoj žep.
PlačaNima plače (dobiček = plača) - zato plača ni strošek.Ima plačo in si jo nakazuje - plača je strošek.
Dobiček samostojnega podjetnika je hkrati tudi njegova plača, kar pomeni, da svoje plače ne more uveljavljati kot strošek. Na drugi strani d.o.o. svojo plačo sam sebi izplačuje, zato mu plača predstavlja strošek.
Krediti - sredstva na razpisihTežje dobi kredit pri banki in zelo težko se prijavi na razpis.Lažje dobi kredit pri banki + primerna oblika za prijavo na razpise.

Prikazujem 1 do 6 od 6 zapisov

Pred.Nasl.

Pohitite po brezplačen nasvet pred registracijo podjetja!

Mnogi se za registracijo odločijo izredno hitro drugi, spet skrbno načrtujejo svojo podjetniško pot. Na naši VEM točki vam pomagamo pri registraciji podjetja od samih začetkov, ko do nas pridete zgolj z idejo ali priljubljenim hobijem, pa do morebitnih prebojev na tuj trg, širitve dejavnosti na druga področja ali pa morebitnega izbrisa dejavnosti iz registra. V kolikor imate vprašanje, smo vam vedno pripravljeni pomagati. Povpraševanje lahko pošljete prek kontaktnega obrazca, preko e-pošte data@data.si ali nas pokličete na 01 600 1530.

Aktivnost se izvaja v okviru projekta "VEM 2016 in 2017", ki ga financirajo SPIRIT Slovenija, Javna agencija, RS, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropski sklad za regionalni razvoj.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Kadri Podjetniške novice Podjetništvo Svetovanja Ustanovitev d.o.o. Ustanovitev podjetja Ustanovitev s.p.

Oznake Ajpes avtorski članek d.o.o. osebni dokument popoldanski s.p. registracija podjetja registriram podjetje s.p. samozaposlitev ustanovitev podjetja vem točka

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/11/03/ali-naj-registriram-podjetje-seveda-saj-mi-vzame-le-pol-ure/