O-STA

Slikar Branko Rupnik razstavlja v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec

ZKŠT Žalec vabi na odprtje razstave TAKO VIDIM ŽIVLJENJE slikarja Branka Rupnika, ki bo v torek, 8. novembra 2016, ob 18. uri v avli Doma II. slovenskega tabora v Žalcu.

Branko - Martin Rupnik se je rodil leta 1941 v Bukovem nad Cerknim. Že v otroštvu ga je huda bolezen priklenila na invalidski voziček. Od doma je odšel v Kamnik v zavod za invalidno mladino, kjer je končal osnovno šolo in se izučil za urarja. Tam je začel likovno ustvarjati in ker ga je likovni svet vedno privlačil, si je prosti čas ob poklicu krajšal s slikanjem in izdelavo intarzij. Bolj se je posvetil likovnemu ustvarjanju, ko se je preselil v Ljubno ob Savinji, še zlasti pa po upokojitvi. V zadnjih letih je prejel več certifikatov kakovosti in priznanj na likovnem izboru za Zlato paleto, ki ga pripravlja Zveza likovnih društev Slovenije. V letih, ko bi pričakovali, da se bo Branko Rupnik delovno umiril, je izbruhnil kot vulkan in presenetil z vedno novimi likovnimi izviri. Svojo ustvarjalnost je večkrat predstavil na samostojnih in skupinskih razstavah po Sloveniji. Njegova likovna pripoved je enostavna in razumljiva.

O avtorju in njegovih delih bo spregovorila Irena Kočevar.

V kulturnem programu bodo sodelovali: citrarki Klara Majcen in Maša Strmec, učenki Glasbene šole Risto Savin Žalec, pod mentorstvom prof. Franje Kočnik. Svoje pesmi in pesmi Sebastjana Kamenika bo prebrala Gordana Kitak, plesne točke na vozičku pa bosta izvedli Nastija Fijolič in Sara Štirn.

Pozdravni govor bo imel predsednik DPJZŠ Janez Hudej, razstavo pa bo odprl podžupan Občine Žalec Ivan Jelen.

Razstava bo na ogled do 30. novembra 2016 vsak delovni dan od 9. do 13. ure ter ob prireditvah v Domu II. slovenskega tabora.