O-STA

Microsoft in VeriSign razglasila .NET zavezništvo

Korporacija Microsoft in podjetje VeriSign Inc. sta danes dosegla sporazum o nadaljnjem sodelovanju v okviru Microsoftove .NET iniciative. Verisign, vodilni ponudnik internetnih varnostnih rešitev, bo poskrbel za tehnologije za avtentikacijo in podporo varnostnim tehnologijam v prihajajočih .NET izdelkih, hkrati pa bo v svoje izdelke in re�...itve integriral Microsoftovo .NET tehnologijo in pri svoji storitvi Registrar uporabil operacijski sistem Microsoft Windows® 2000 Server.

Dobri odnosi med družbama segajo v leto 1996, ko sta Microsoft in Verisign skupaj predstavila prvo tehnologijo za varen dostop do programske opreme na spletu, danes pa sta se podjetji povezali tudi drugače.

"Sporazum, ki smo ga dosegli, je dobra novica za uporabnike, saj splet Microsoftovih izku�...enj in pionirskega dela na področju spletnih storitev XML ter Verisignovega slovesa ter izkušenj z varnostnimi mehanizmi zagotavlja kakovostne usluge," je dejal Steve Ballmer, predsednik upravnega odbora Microsofta.

Del sporazuma predvideva tudi, da bo Verisign podpiral uveljavitev .NET storitev, poznanih pod kodnim imenom "HailStorm", med vključene storitve pa sodi tudi overovljanje s pomočjo rešitve Microsoft Passport, v katero bo po novem vključen tudi Verisignov izdelek Personal Trust Agent, mikro-odjemalec, ki uporabnikom ponuja enostaven vmesnik za nadzor in upravljanje z digitalnimi certifikati in drugimi varnostnimi nastavitvami. "HailStorm" je skupek uporabniških spletnih storitev, temelječih na standardu XML, ki bodo razvijalcem omogočile razvoj med seboj združljivih spletnih storitev, uporabnikom pa ponujajo gotovost o izvoru XML storitev, ki jih uporabljajo.

"VeriSign in Microsoft si skupaj prizadevata za večjo varnost spletnih transakcij," je povedal Stratton Sclavos, direktor in predsednik upravnega odbora podjetja VeriSign. "Uporabniki bodo rezultate naših skupnih naporov zaznali predvsem kot skupek novih storitev, ki bodo poenostavile varno shranjevanje in dostop do podatkov, spletno sodelovanje ter obdelovanje elektronskih transakcij."

Zagotavljanje varnega dostopa, poenostavljanje spletnega sodelovanja ali obdelovanje transakcij za potrebe elektronskega poslovanja zahteva zmogljivo infrastrukturo. Strežniki Windows 2000 ponujajo nadgradljivo in varno okolje za razvoj spletnih in uporabniških aplikacij, zaradi česar so se pri Verisignu odločili, da bodo te možnosti ponudili tudi več kot milijon uporabnikom svoje storitve Registrar, pa tudi obiskovalcem spletne strani ImageCafé.