O-STA

Forcepoint V-5000 G4

7.11.2016
Forcepoint, vodilni proizvajalec rešitev za napredno zaščito informacijskih omrežij, podatkov in uporabnikov, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

predstavljata 4. generacijo naprave (appliance) V-5000, ki je vnaprej konfiguriran in s posebnimi varnostnimi funkcionalnostmi opremljen namenski strežnik za poganjanje varnostnih rešitev podjetja Forcepoint. Tako smo sedaj ob V-10000 G4 dobili tudi najnovejšo različico manjše naprave V-5000 G4. Obe napravi služita kot strojni platformi za poganjanje programskih komponent v okviru rešitev Forcepoint AP-WEB, AP-EMAIL, AP-DATA ali APX-TRITON. Na njej lahko teče :

- spletni posrednik (proxy) Web Content Gateway,
- spletni filter Web Filter & Web Security,
- analizator internetnih protokolov Network Agent,
- e-poštni filter Email Content Gateway,
- ali kombinacija zgornjih komponent
(z določenimi omejitvami).

Obe napravi imata isto arhitekturo. Sta v bistvu strežnika z nameščenim virtualnim hipervizorjem in več vnaprej pripravljenimi virtualnimi napravami, od katerih ob prvi postavitvi aktiviramo tiste, ki jih bomo uporabljali v našem okolju. Razlika med napravama je v velikosti in računski moči, tako da je načeloma naprava V-5000 namenjena organizacijam z manj uporabniki oz. manjšo količino prometa do / od interneta, naprava V-10000 pa večjim organizacijam oz. večjim potrebam. No, distribuirana arhitektura Forcepoint rešitev seveda omogoča poljubno kombinacijo naprav in komponent, katere le-te poganjajo, tako se lahko na primer ena nekoliko večja organizacija tudi odloči za nakup dveh naprav V-5000, od katerih bo ena poganjala spletni varnostni proxy ter analizator internetnih protokolov, druga pa e-poštni varnostni filter; kombinacijo vseh teh funkcionalnosti je mogoče poganjati tudi na eni sami napravi tipa V-10000, a treba je pravilno oceniti trenutne potrebe in rast potreb v prihodnosti. Več informacij o napravah je na razpolago na sledečih naslovih:

https://go.forcepoint.com/rs/018-NKF-008/images/FP-V5000-G4-24Oct16.pdf

https://www.forcepoint.com/v-series-appliances

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do nove spletne strani podjetja:

https://www.forcepoint.com/

### ### ###

O Forcepoint

Forcepoint je nastal z združitvijo podjetja Websense ter Raytheon Cyber Products in pridružitvijo bivšega Intel-McAfee oddelka za napredne požarne pregrade.

Websense je bil vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, od leta 2007 naprej je ponujal tudi najbolje ocenjeno rešitev za preprečevanje uhajanja podatkov, leta 2010 pa so pod ime TRITON združili popolno kombinacijo rešitev za zaščito spletnega prometa, prometa elektronske pošte ter poslovnih podatkov, v opcijski kombinaciji na lokaciji nameščenih rešitev ali storitev v strežniškem oblaku.

V prvi polovici leta 2015 je Websense postal lastništvo podjetja Raytheon, ki je največji ponudnik storitev in rešitev kibernetske varnosti za ameriško obrambno ministrstvo. Konec leta 2015 se je Websense-u pridružil še bivši oddelek podjetja McAfee za napredne požarne pregrade - prej Stonesoft in Sidewinder. Od 14. 1. 2016 naprej poslujejo pod enotnim imenom Forcepoint.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.websense.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com