O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - 4. mednarodni festival vezenja - Praznične vezenine za Martinovo

Velenje, 9. november 2016 - V Velenju bo ta konec tedna potekal 4. mednarodni festival vezenja - Praznične vezenine za Martinovo.

V Rdeči dvorani Velenje si boste lahko v soboto, 12. novembra, in v nedeljo, 13. novembra, ogledali razstavo vezenin več kot 200 razstavljavcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Italije.

Razstava bo odprta v soboto med 9.30 in 19. uro ter v nedeljo med 9.30 in 17. uro.

V soboto, 12. novembra, bo ob 10. uri v Reči dvorani Velenje odprtje 4. mednarodnega festivala vezenin, na katerem bo goste pozdravi podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Na prireditvi ob odprtju bodo sodelovali tudi otroci Vrtca Velenje in Godba Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje.

V soboto bodo na festivalu nastopili še učenci Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda ter folklorna skupina Karnevalska grupa Novoselac iz Vrnjačke Banje. Ob 16.30 pa si boste lahko ogledali tudi modno revijo vezenin (podroben dnevni program je v priponki).

V nedeljo ob 15. uri bo zaključna prireditev z razglasitvijo najboljših treh vezenin in podelitvijo nagrad. Nagrade bosta najboljšim podelila podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Komisije za ocenjevanje najboljših vezenin dr. Bojan Knific.

Na zaključni prireditvi bo nastopil znan Velenjčan Robert Goter. Že pred zaključkom pa se bodo s programom predstavili Robert Goličnik z Ansamblom Šepet in orkestrom Glasbene šole Goličnik in Njivski kvintet. Ob 10. uri pa lahko prisluhnete predavanju dr. Bojana Knifica z naslovom Bogastvo nekdanjih vezenih oblačil.

4. mednarodni festival vezenja organizirajo Mestna občina Velenje v sodelovanju z Univerzo za III. življenjsko obdobje Velenje, Mladinskim centrom Velenje, Festivalom Velenje, Rdečo dvorano Velenje in Muzejem Velenje.

Vstopnina za obisk festivala je 2 evra.