O-STA

Synology je objavil izid DSM 6.1 beta

Ljubljana, 9. november 2016 - Synology je objavil izid nadgradnje operacijskega sistema DiskStation Manager (DSM) 6.1 in več dodatnih programov. Hkrati vabi celotno skupnost uporabnikov, da preizkusijo novosti in sodelujejo v procesu razvoja.

"Synology nadaljuje prizadevanja za razvoj orodij, ki podjetjem in ostalim uporabnikom nudijo več kot le hrambeni prostor. Glavni poudarek današnje objave je, kako lahko strežnik NAS Synology prevzame centralno vlogo v IT strategiji podjetja," je izjavil James Chen, izvršni direktor podjetja Synology Inc, Taiwan.

Prefinjena, pa vendar robustna orodja za IT administratorje:

Ÿ DiskStation Manager 6.1 beta: Zadnja verzija operacijskega sistema za strežnike NAS Synology predstavlja granularna orodja za spremljanje delovanja sistema, samodejno popravljanje datotek za izboljšano integriteti podatkov, izboljšano podporo za Applov Time Machine, kot tudi prilagodljiv sistem možnosti za nadgajevanje, ki poenostavlja delo IT administratojem.

Ÿ Active Directory Server (kmalu na voljo): Nova aplikacija bo v poslovnih okoljih omogočila, da boste lahko izbrane modele strežnikov NAS uporabljali kot krmilnike domen, z namenom upravljanja uporabnikov, skupin in naprav.

Povsem novi programi (beta) za deljenje, iskanje in organizacijo podatkov

Ÿ Synology Universal Search: Zmogljiv iskalnik, ki uporabnikom pomaga poiskati karkoli na strežniku NAS Synology - od pomembnih dokumentov in večpredstavnih datotek, do programov in nasvetov ter pomoči.

Ÿ USB Copy: USB Copy je priročno orodje, namenjeno vsem, ki pogosto shranjujejo podatke na USB diske. Uporabnikom omogoča varnostno kopiranje datoteke na Synology NAS ali z njega, s preprosto priključitvijo USB hrambene naprave. Prilagodljiva orodja pa omogočajo uporabnikom določiti, katere mape naj se kopirajo.

Izpopolnjena zaščita podatkov in programi, ki zagotavljajo delovanje

Ÿ Snapshot Replication: Za zagotavljanje in dosegljivost dokumentov, podatkov o virtualnih računalnikih ali drugih vitalno pomembnih datotek v primeru nepredvidenih dogodkov, nadgrajeni program Snapshot Replication predstavlja orodja za upravljanje, ki spremljajo in po potrebi zaustavijo izvajanje trenutnih opravil. Za večjo prilagodljivost pa zmore tudi shraniti posnetek trenutnega stanja na lokalni disk. Funkcija je na voljo znotraj datotečnega sistema Btrfs.

Ÿ Hyper Backup: Zadnja različica programa Hyper Backup ohranja varnost varnostnih kopij po zaslugi naprednega načina preverjanja integritete. Po zaslugi izboljšanega načina deduplikacije se bo zmanjšala tudi poraba hrambenega prostora. Uporabniki bodo tako lažje prilagajali in nastavljali pravila za ohranjanje zgodovine verzij datotek.

Ÿ Synology High Availability: Najnovejša različica Synology High Availability pri nameščanju visoko dosegljive gruče podpira izvajanje testov S.M.A.R.T. in omogoča SSD TRIM na obeh strežnikih. Prav tako omogoča dodajanje dodatnega strežnika s podatki o konfiguraciji gruče (quorum server), kar še dodatno zmanjšuje možnosti težav.

Ÿ Virtual DSM Manager: Nova beta različica omogoča uporabnikom nemoteno migracijo virtualnih delov DSM -a z enega strežnika NAS Synology na drugega, medtem ko lahko obdrži podatke, shranjene na tretjem. Tako ostaja strežnik neprekinjeno dosegljiv. Poleg tega pa s pomočjo tehnologije za spremljanje trenutnega stanja (snapshot), ki je na voljo v datotečnem sistemu Btrfs, lahko Virtual DSM Manager v le nekaj sekundah klonira ali obnovi celotno napravo.

Dosegljivost

DSM 6.1 beta in ostali programi so že na voljo za prenos. Za več informacij o združljivosti in namestitvi,obiščite https://www.synology.com/beta.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si