O-STA

Otvoritev 10. EBTT

Elektroporacija, ki jo imenujejo tudi metoda prihodnosti, je izjemno vsestranska in uporabna na različnih področjih - v medicini, biotehnologiji, živilski tehnologiji, pri procesu čiščenja vode, ... V nedeljo, 13. novembra, bo na Univerzi v Ljubljani ob 18. uri potekala otvoritev Electroporation based Technologies and Treatments (EBTT), ki se je bo letos udeležilo 69 udeležencev iz 18 držav, skupaj pa že 645 udeležencev iz 38 držav. Ob letošnji 10. izvedbi šole so organizatorji pripravili tudi fotografsko razstavo z utrinki iz preteklih devetih izvedb šol. Razstava bo postavljena na ogled v nedeljo, 13. novembra, v balkonski dvorani na Univerzi v Ljubljani, od ponedeljka, 14. novembra dalje pa v avli Fakultete za elektrotehniko na Tržaški cesti 25 v Ljubljani.

Glavna tema 10. EBTT, ki ga bo od 13. do 19. novembra gostila ljubljanska Fakulteta za elektrotehniko, bo trenutna uporaba in obeti elektroporacije celične membrane. Potekala bodo predavanja kot znanstvena delavnica in praktične vaje v okviru doktorskega predmeta na 3. stopnji Biomedicine UL. Dogodek je namenjen tako začetnikom kot izkušenim uporabnikom na področju elektroporacije, vključno z doktorskimi študenti, raziskovalci in uporabniki.

Med predavatelji tudi profesorja ljubljanske Fakultete za elektrotehniko

Dogodek že desetič organizira Univerza v Ljubljani v sodelovanju z Onkološkim inštitutom v Ljubljani, pomembno vlogo pa ima tudi mednarodni raziskovalni slovensko-francoski laboratorij LEA EBAM, katerega direktorja sta prof. dr. Damijan Miklavčič, profesor na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko in dr. Lluis Mir iz Inštituta Gustave-Roussy iz francoskega Villejuifa. Oba bosta na EBTT tudi predavala, poleg njiju pa se bo zvrstilo še 13 drugih predavateljev z različnih koncev sveta, med njimi tudi prof. dr. Tadej Kotnik, profesor iz ljubljanske Fakultete za elektrotehniko. Prof. dr. Damijan Miklavčič, ki je eden vidnejših strokovnjakov in raziskovalcev s področja elektroporacije, bo govoril o tkivih v električnem polju ter elektrodah in napravah, prof. dr. Tadej Kotnik pa bo predaval o celicah v električnem polju.

Za več informacij obiščite: http://2016.ebtt.org/