O-STA

Telekom Slovenije na festivalu Liffe predstavlja 360° filme mladih ustvarjalcev

Ljubljana, 10. novembra - Telekom Slovenije, ki je že 21. leto zapored glavni pokrovitelj mednarodnega ljubljanskega filmskega festivala Liffe, je letošnjemu festivalu dodal novo vsebino - kategorijo 360° filmskih vsebin. V Telekomu Slovenije so tako pred festivalom izvedli natečaj, v okviru katerega so 360˚ kratke filme posneli mladi ustvarjalci, večinoma študenti. Obiskovalci Liffa si lahko 360˚ kratke filme s pomočjo posebnih VR-očal ogledajo v kotičku Telekoma Slovenije v drugem preddverju Cankarjevega doma, ki je pripravljen v okviru festivala Liffe.

Na ta način so v Telekomu Slovenije v filmsko dogajanje vključili tudi mlade filmske ustvarjalce, ki želijo s svojimi deli sodelovati v programskem delu festivala. Produkcija 360˚ vsebin sodi med najnovejše trende na področju zabavne industrije, prinaša pa povsem novo izkušnjo spremljanja filmskih in video vsebin. V Telekomu Slovenije so petim ekipam omogočili snemanje s Samsungovo 360° kamero, mobitelom Samsung Galaxy S6 in VR-očali. Nastali filmski žanri kratkih filmov se uvrščajo od eksperimentalne avantgarde do inovativne grozljivke.

Ob tem bo filme, ki so bili posneti v okviru natečaja, ocenila posebna strokovna žirija, svoj glas pa lahko oddajo tudi obiskovalci festivala. Najboljši 360° kratki film bo prejel posebno nagrado Telekoma Slovenije in bo razglašen na zaključni prireditvi, na kateri bodo razglašeni tudi zmagovalci letošnjega festivala Liffe. Na njej bo Telekom Slovenije tudi letos režiserju najboljšega filma iz sklopa Perspektive po izboru mednarodne žirije podelil nagrado Vodomec.

Več informacij o natečaju je na voljo na spletni strani Telekoma Slovenije.

Telekom Slovenije obiskovalce festivala vabi tudi na brezplačen ogled izbranih filmov, predvajanih na dosedanjih festivalih Liffe in drugih svetovnih filmskih festivalih. Filmi bodo v času festivala na ogled v kotičku Telekoma Slovenije, spored predvajanj pa je objavljen na festivalskih info točkah, na www.liffe.si in na http://siol.net/trendi/film. Navedeni filmi so sicer uporabnikom SiOL TV na voljo tudi v videoteki DKino (programsko mesto 5), kjer so zbrani v posebni kategoriji "LIFFE". Med odmori predvajanih filmov bo obiskovalcem kotička Telekoma Slovenije na ogled TV-program Sundance TV, ki ga uporabniki SiOL TV najdejo na programskem mestu 247.