O-STA

Nadzor nad davčnimi oazami naplavil dobrih 150.000 evrov akontacije dohodnine in obresti

Komentarji so izklopljeni za Nadzor nad davčnimi oazami naplavil dobrih 150.000 evrov akontacije dohodnine in obresti

Finančna uprava RS (Furs), ki je opravljala nadzor nad davčnimi oazami, je obračunala 156.915 evrov akontacije dohodnine in obresti za obdobje od 1. januarja 2008 do 31. decembra 2012 fizični osebi, ki je na bančni račun prejemala prilive s strani off shore družbe, registrirane na Britanskih deviških otokih.

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Znate poslovati? Znate dobro poslovati?

Več informacij

Termin davčne oaze privabljajo navidezna podjetja in davčne nepravičnosti, ki jih je med drugim nedavno razkrila afera Panama Papers. Med najbolj "popularnimi" destinacijami , ki jih je prinesla panamska afera, Svetovni gospodarski forum (WEF) navaja Britanske Deviške otoke, Bahame in Sejšeli ter Panamo. Seznam držav, ki slovijo kot davčne oaze, lahko preberete v prispevku Preverite seznam držav, ki slovijo kot davčne oaze.

Fizična oseba je v postopku zatrjevala, da je leta 1996 vplačala ustanovitveni vložek v družbi, registrirani v Vaduzu (Liechtenstein), v znesku 51.000 švicarskih frankov. V letu 2000 pa naj bi fizična oseba ta delež prodala off shore družbi na Britanskih deviških otokih, pišejo na Fursu.

Prijava na izobraževanje

Vrednost deleža po pogodbi naj bi znašala 950.000 švicarskih frankov, pri čemer bi morala biti kupnina v celoti izplačana v obdobju desetih let.

Nadzor nad davčnimi oazami je naplavil 156.915 evrov akontacije dohodnine in obresti za obdobje od 1. januarja 2008 do 31. decembra 2012.

Klikni in deli

Potrebujete pravno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Fizična oseba v postopku davčnega inšpekcijskega nadzora ni uspela dokazati, da je sploh vplačala ustanovitveni kapital niti načina ugotavljanja vrednosti ob prodaji, ko je bil ta delež prodan kar za devetnajstkrat višjo vrednost, še pišejo na Furs in dodajajo, da komunikacije z družbo, kateri je bil delež prodan, ni bilo, družba pa je bila ustanovljena šele v letu, ko ji je bil delež prodan.

Prav tako fizična oseba v postopku nadzora ni dokazala, da gre dejansko za dohodke iz naslova prodaje deleža, zato je bila fizični osebi iz naslova prejetih dohodkov obračunana dohodnina in obresti v skupnem znesku 156.915 evrov.

Vir: Furs

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Davki Finance Gospodarstvo Podjetništvo Zanimivosti

Oznake Avtorski članki davčna oaza davki dohodnina FURS Nadzor nad davčnimi oazami shore off

Povezava http://data.si/blog/2016/11/15/nadzor-nad-davcnimi-oazami-naplavil-dobrih-150-000-evrov-akontacije-dohodnine-in-obresti/