O-STA

Fujitsu se odziva na zahteve sodobnega delovnega mesta z novo ultra prenosno družino LIFEBOOK

Ljubljana, 16. november 2016 - Podjetje Fujitsu danes predstavlja novo družino ultra prenosnih prenosnikov, ustvarjenih, da izpolnijo spreminjajoče se potrebe poslovnih uporabnikov, tako za mizo kot na poti. Družina LIFEBOOK U7x7 zajema tri nove lahke prenosne računalnike različnih velikosti, od ultra prenosnega 12,5-palčnega do večjega 15,6-palčnega ekrana.

Novi 12,5-palčni LIFEBOOK U727 se ponaša s širino zgolj 19 mm in težo 1,3 kg in je prvi ultra prenosni Fujitsujev prenosnik. Njegovo vitko obliko si delita tako 14-palčni LIFEBOOK U747 kot največji model v novi družini, 15,6-palčni LIFEBOOK U757.

Družina prenosnikov LIFEBOOK U7x7 je oblikovana tako, da izpolni zahteve vseh načinov dela. Fujitsu se je osredotočil na priročnost in ponuja izbiro med klasičnim razdelilnikom vhodov USB tipa C, ki omogoča vsem uporabnikom skupne pisarne, da se vključijo na katerem koli delovnem mestu, in vmesniki za omrežja in zaslone, ki odpravijo potrebo po nošenju torb, polnih kablov in adapterjev. Fujitsu je prav tako zagotovil, da lahko uporabniki zlahka upravljajo z družino LIFEBOOK U7x7, zahvaljujoč uporabi istega sistema BIOS, matične plošče in komponent, ki poenostavlja upravljanje za računalniške oddelke in znižuje stroške v življenjski dobi.

Zaradi ultra prenosljivosti nove družine prenosnikov, je Fujitsu prav tako zagotovil, da so modeli LIFEBOOK U7x7 in podatki, shranjeni v njem, zaščiteni pred krajo ali nepooblaščenim dostopom. Prenosniki vključujejo sodobne varnostne lastnosti, kot so integriran čitalnik pametnih kartic in TPM 2.0. Izbirni senzor ožilja dlani uporablja Fujitsujevo tehnologijo PalmSecure, omogoča prijavo uporabnika na računalnik brez gesla in se lahko vključi poleg drugih načinov prijave. Številne dodatne lastnosti izboljšujejo celotno uporabniško izkušnjo prenosnikov LIFEBOOK U7x7, kot je ergonomika, nebleščeč HD ali izbirni ekrani na dotik z ločljivostjo full HD (FHD), okrepljeni nosilci za ekran in vrhunsko magnezijevo ohišje za izboljšano vzdržljivost prenosnikov.

Ruediger Landto, vodja oddelka za uporabniško računalništvo in za internet stvari na Fujtisuju za Evropo, Bližnji vzhod Indijo in Afriko, je rekel: "Maksimalna fleksibilnost, povezljivost in varnost so najbolj pogosto zahtevane lastnosti za poslovne prenosnike danes. Z večjo razširjenostjo skupnih pisarn in mobilnega dela poslovni uporabniki iščejo vsestransko zmogljivost, medtem ko delodajalci potrebujejo visoko zmogljivostne, a hkrati stroškovno učinkovite naprave, ki bi zagotovile sprejetje med uporabniki in ki bi na tej poti ostale. Te zahteve so temelj filozofije za obliko nove družine LIFEBOOK U7x7. Fujitsu ponuja različne modele, da ustrezajo vsem načinom dela, tako poslovnežem, ki so vedno na poti, kot uporabnikom, ki potrebujejo širši ekran ali želijo delati na dveh ekranih istočasno."

Celoten prispevek si oglejte na: http://www.fujitsu.com/fts/about/resources/news/press-releases/index.html

Kontakt za medije

Ibolya Beres

E-pošta: Ibolya.Beres@ts.fujitsu.com

Aneliya Petkova

E-pošta: anelia.petkova@ts.fujitsu.com

O podjetju Fujitsu: http://www.fujitsu.com/si/