O-STA

Insight Media objavil belo knjigo o tehnologiji kvantnih pik

V beli knjigi podrobno o tem, kako tehnologija kvantnih pik širi barvni spekter televizijskih aparatov in izboljšuje HDR

NORWALK, Conn.--(BUSINESS WIRE)-- Insight Media je danes objavila novo belo knjigo, ki se ukvarja z znanostjo tehnologije kvantnih pik v zvezi z zasloni. Avtor bele knjige z naslovom Kvantne pike bodo zaslonske izdelke povzdignile na naslednjo raven (Quantum Dots will Power Display Products to the Next Level) je Chris Chinnock iz Insight Media, ki podrobno razdela številne teme, od širokih možnosti barvnega obsega in visokega dinamičnega razpona (HDR) do posebnosti tehnologije kvantnih pik.

Bela knjiga ponuja pregled treh tehnologij, ki se ponavadi uporabljajo za zaslone s širokim barvnim obsegom (WCG): OLED, LCD in kvantne pike.

Televizijski sprejemniki OLED, na primer, lahko sicer ob nizki svetlosti prikažejo celoten barvni obseg DCI-P3, vendar pa omejitve pri najvišji valovnih dolžinah in najvišji svetlosti vplivajo na zmožnost zaslona glede prikazovanja barv. Zaradi tega podobe izgledajo sprane, pri visoki svetlosti pa se pozna tudi zmanjšanje volumna barve. Implementacija mikroskopskih luknjic pri OLED zaslonih omogoča bolj intenzivne barve in širši barvni obseg, a pri tem je treba sprejeti oženje zornega kota

27-stranska bela knjiga se poglobi v tehnologijo posameznih tipov zaslonov in osvetli njihove prednosti in slabosti.

Bela knjiga obdela naslednje tematike: (spodaj je na voljo slika dejanskega kazala)

Možnosti širokega barvnega obsega

o OLED zasloni
§ svetilna struktura
§ struktura mikroskopskih luknjic
§ razporeditev slikovnih pik
o LCD zasloni
§ arhitektura zaslona
§ možnosti zatemnitve
§ WCG s fosforjevimi LED diodami
§ WCG s prilagajanjem barvnih filtrov
o Zasloni s kvantnimi pikami
§ tehnologija kvantnih pik
§ folija s kvantnimi pikami
§ cevke kvantnih pik
§ LED naprave s kvantnimi pikami na čipu
§ električno gnane kvantne pike
o Zaključek

"Kvantne pike so izjemen material s potencialom, ki ga šele prav spoznavamo," je pripomnil Chris Chinnock, predsednik in ustanovitelj Insight Media. "Ta bela knjiga predstavlja odlične priložnosti, ki jih pri zaslonih ponujajo kvantne pike, predvsem zato, ker so zasloni na meji svojih barvnih zmožnosti pri doseganju barvnega obsega BT.2020. Lahko pa se jih uporabi tudi drugje, na primer na sončnih celicah, lučeh in pri slikanju bioloških procesov, zato je to vsekakor tehnologija, katere razvoj je potrebno spremljati."

Tehnologija kvantnih pik se trenutno uporablja v številnih LCD zaslonih, saj omogoča WCCG, ki je višji kot pri OLED zaslonih in drugih LCD tehnologijah. V kombinaciji s HDR-jem se zasloni s kvantnimi pikami uvrščajo med zaslone, ki ponujajo najboljšo slikovno zmogljivost na trgu.

Celotna bela knjiga Kvantne pike bodo zaslonske izdelke povzdignile na naslednjo raven (Quantum Dots will Power Display Products to the Next Level) je na voljo na spletni strani: Insight Media.

O Insight Media

Insight Media je svetovalno podjetje, osredotočeno na najnovejše slikovne tehnologije in zaslone za televizijo, kinematografe, profesionalne ustvarjalce avdiovizualnih vsebin, elektronike za široko potrošnjo in na trgu zaslonov. Več informacij je na voljo na www.insightmedia.info.

Izvirnik sporočila za javnost je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20161115005622/en/

Kontakti

Insight Media
Chris Chinnock, 203-831-8464
Chris@insightmedia.info

Vir: Insight Media